Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu ile Nazilli Belediye Başkanı İYİ Partili Kürşat Engin Özcan’ın 31 Mart yerel seçimleri öncesi önemli projelerden olarak duyurduğu İstasyon Meydanı yeraltı otopark ve meydan projesi için ihalenin tamamlanması Nazilli’de sevinçle karşılandı. İhalenin kesinleşmesinin ardından proje yüklenici firmasına yerin teslim edileceğini ve biran önce kazma vurularak 1 yıl gibi sürede tamamlanacağını söyleyen Başkan Kürşat Engin Özcan, 100 araçlık yeraltı otoparkı ve 6 bin 500 metrekarelik meydan projesinin ilçeye kent kimliği katacağını belirtti.

ŞEHİR TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

İstasyon meydanında yapılacak olan projenin kentin estetiğini değiştirmesinin yanı sıra bölgede trafik yoğunluğunu rahatlatacağını ve şehre yakışır meydana kavuşturacağını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Millet İttifakı olarak seçim öncesi verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Özlem Çerçioğlu’nun ilçemize verdiği değeri yapılan bu proje ile çok net bir şekilde görüyoruz. Yapılacak olan proje ile şehrimize yeni bir kimlik yaratılacağı gibi şehrimizin merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu da düzenlenmiş olacak” dedi.

NAZİLLİ’NİN KALBİ OLACAK

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hizmetlerin artarak devam edeceğini söyleyen Özcan; “Gençlerimizin buluşacağı, şehrimizin merkezinde rahat nefes alınacak bir meydan oluşacak. Nazilli’nin kalbi olacak olan İstasyon Meydanı ve yeraltı otopark projesi Anıtlar Kurulu’nun onayının ardından ihaleye çıkmıştı. 12 Mart’ta ihalesi yapılan 100 aracın otopark olarak kullanacağı yeraltı otoparkının yanı sıra 6 bin 500 metrekareyi kapsayacak meydan projesi ışıklandırma, peyzaj alanları ve trafik düzenlemesi kazma vurma aşamasına geldi. Nazilli’nin merkezinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ile birlikte yapılacak ortak çalışmamızla hem güzel bir meydan alanına kavuşacağız hem de trafiği rahatlatacağız. Bu projeyle birlikte Uzun Çarşı’ya da dokunarak ilçe merkezimizi farklı bir çehreye kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.