Koronavirüs salgını ile mücadelede illerin risk durumlarına göre kontrollü normalleşme dönemine geçildi. Yeni dönemin başlaması ile birlikte Aydın’da tüm işletmeler yeniden hizmete açıldı, hafta sonu sokağa çıkma yasağı gibi kimi kısıtlamalar da kaldırıldı.

ESNAF ZİYARETİ


Koçarlı'da faaliyet gösteren esnaflara ise, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan destek geldi. Salgının yayılmasını önlemede, en etkili yollardan birisinin maske kullanımı ve el hijyeni olmasını dikkate alan Oda Başkanı Hüseyin Yaman ve yönetimi, oda üyesi tüm esnaflara maske ve dezenfektan dağıtma kararı aldı.
Toplam 8 bin 500 adet maske ve 850 litre dezenfektandan temin eden Yaman ve yönetimi, esnaf ziyaretlerine de başladı. İş yerlerinde bir araya geldikleri esnaflara 10’ar adet maske ve 1’er litre dezenfektan katkısında bulunan Yaman ve yönetimi, ziyaretlerde esnafların sorun ve taleplerini de dinleme imkanı buldu.

“ESNAFLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, “Esnaflarımız kendi maske ve dezenfektanlarını temin edebilir. Oda olarak biz de esnaflarımıza bir nebze olsun destekte bulunmak istedik. Bu anlamda maske ve dezenfektan aldık. Bunlardan üyemiz olan tüm esnaflarımıza dağıtmaya başladık. Her zaman esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“SALGIN TEDBİRLERİNE UYALIM”


Tüm esnafları salgın tedbirlerine sıkı sıkıya uymaya çağıran Yaman, “Salgın henüz bitmiş değil. Şu anda kontrollü normalleşme dönemindeyiz. Biz esnaf ve vatandaşlar olarak, tedbirlere uymada ne kadar özen gösterirsek, salgından da o hızla kurtulacağız. Eğer kurallara uymazsak, salgın daha da artacak ve sonucunda yine iş yerlerimiz kapanacak. İş yerlerimizin kapatılmaması ve sevdiklerimizi kaybetmek için lütfen salgın tedbirlerine uyalım" ifadelerini kullandı.