Germencik'in en büyük mahallesi olan Ortaklar'da, bir iyilik hareketine imza atıldı. Mahalle merkezinde kömür, su, odun ve tüp satışı yapan 10 yıllık esnaf Veysi Gezer'in iş yerine gelen isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever, Gezer'den veresiye defterini çıkarmasını talep etti. Kendisine verilen defteri incelediğinde, 46 kişinin veresiye borcu olduğunu gören hayırsever, vatandaşların borçlarının tamamını nakit olarak ödedi.
Gezer'den kendi ismini, ödediği toplam borç tutarını ve borçları ödenen vatandaşların isimlerini açıklamamasını talep etmesinin ardından hayırsever, iş yerinden ayrıldı.

"UMUDUMUZU KESTİĞİMİZ ALACAKLARIMIZ VARDI"


Yapılan iyilik karşısında şaşıran esnaf Veysi Gezer, şunları kaydetti:
"10 yıllık esnafım, ilk defa böyle bir hayır işine denk geldim. İş yerime 46 kişinin veresiye borcu bulunuyordu. Bunlar içerisinde yaklaşık 2 yıldır ödenmeyen, bizim bile umudumuzu kestiğimiz alacaklarımız vardı. Sağ olsun bir hayırsever gelip vatandaşların borçlarının tamamını kapattı. Kendisinden Allah razı olsun. Talebi üzerine borçları ödenen vatandaşları tek tek aradım. Kendilerine artık bana borçlarının olmadığını söyledim, söylediğime ilk başta şaşırdılar, inanmadılar, ısrarcı olunca sevinip, hayırsevere dua ettiler."