İstanbul’un ev sahipliğinde 15-21 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası İstanbul Boğaziçi Boks Turnuvası’nın öncesinde Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Asbaşkan Yavuz Can, Genel Sekreter Recayi Göl, Koordinatör İsmail Nazlı, İstanbul Boks İl Temsilcisi Metin Özkan, Eski Milli Boksör Adem Kılıçcı ve iş adamı Adem Can'ın katılımlarıyla toplantı gerçekleştirildi. Nazilli Boks İhtisas Spor Kulübü Eski Başkanı ve Boks İl Eski Temsilcisi Abdülaziz Kılıç anısına düzenlenecek olan turnuva öncesindeki toplantıya Aydın Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü Boks Antrenörü Yavuz Kılıç da katıldı.

“OLİMPİYATLARA 6 SPORCUYLA KATILMA HEDEFİMİZ VAR”

Toplantıda konuşan Federasyon Başkanı Gözgeç, turnuvaya 30’a yakın ülkeden 250’ye yakın sporcunun katılacağını belirterek “15 Mart’ta teknik toplantı ve kura çekimleri yapılacak. 16 Mart’ta başlayacak turnuva 20 Mart’ta final müsabakalarıyla sona erecek. Bu turnuvayı yapmamızın iki amacı var. Hem milli takımlarımız müsabakalarla olimpiyat elemelerine hazırlanacak hem de pandemi nedeniyle hayatını kaybeden antrenörlerimiz Erdinç Güleren ve Zafer Kaya, Uluslararası hakemimiz Abdülaziz Kılıç’ın anısına düzenleyeceğiz. Tokyo’da yapılacak Olimpiyat Oyunları’na 6 sporcuyla katılma hedefimiz var. Nisan ayında Dünya Gençler Şampiyonası var. Ona da hazırlanıyoruz. Boks Federasyonu olarak hedeflerimize odaklanmış durumdayız.” dedi.

“ORGANİZASYON VE TESİS ÇOK GÜZEL”

Dünya Boks Birliği (AIBA) Supervisor’u Maxim Certicovtev ise “Covid pandemisinden dolayı uzun süredir yaşadığımız problemlerden sonra, ülkeler tekrar uluslararası müsabakalar düzenlemeye başladı. Türkiye Boks Federasyonu da bu yıl bir turnuvaya ev sahipliği yapıyor ve çok ilginç ve çok güçlü bir turnuva düzenliyor. 30'a yakın ülkeden katılımcılar var. Organizasyon ve tesis çok güzel. Yemekler güzel. Covid-19 uygulamaları çok iyi. Boksörlerin hepsi maske ve sosyal mesafeye kurallarına uyuyor. Bu boksu geliştirmek için çok güzel bir şey. Umarım en güçlü boksörler finale çıkar.” diye konuştu.

TURNUVA TAKVİMİ AÇIKLANDI

Turnuva takvimi ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre turnuva takvimi şu şekilde oluştu: “15 Mart Teknik Toplantı, 16 Mart Eleme Müsabakaları ve Açılış Seremonisi, 17 Mart Eleme Müsabakaları, 18 Mart Çeyrek Final Müsabakaları, 19 Mart Yarı Final Müsabakaları, 20 Mart Final Müsabakaları ve Madalya Törenleri.” Uluslararası İstanbul Boğaziçi Boks Turnuvası, Türkiye Boks Federasyonu Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak. Final müsabakaları TRT Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak. Müsabakalara pandemi nedeniyle seyirci alınmayacak.