İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Yazılı basın açıklaması yapan Başkan Alak, bir toplumun huzurlu, mutlu ve başarılı olması için her şeyden önce sağlıklı bireylerden oluşması gerektiğini dile getirdi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ ŞİDDETE MARUZ KALMAKTA”


Sağlık sektöründe çalışmanın büyük bir sorumluluk istediğini belirten Alak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hele ki Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşadığımız bu sıkıntılı günlerde büyük bir fedakarlık ve özveri ister. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve sağlık çalışanlarımız çoğu zaman kendi hayatlarından bile ödün vererek, insanları sağlığına kavuşturmak için büyük çaba sarf etmektedirler. Ne yazık ki sağlık çalışanlarımız insanları yaşama döndürme mücadelesi verirken çoğu zaman şiddete maruz kalmakta ve birçok sağlık çalışanı bu istenmeyen olaylarda hayatlarını kaybetmektedir. Buna rağmen sağlık çalışanlarımız, insanı yaşatmak ve ona daha nitelikli bir yaşam sunmak amacıyla var gücüyle çalışmaya devam etmektedir."

“NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK YETERSİZ KALACAK”


“Özellikle ülkemizin pandemi ile mücadele ettiği günlerde, gece gündüz demeden sürekli görevleri başında olan, büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek inanın yetersiz kalacaktır. Onlar bu mücadeleyi kendi sağlıklarının ve yaşamlarının da büyük tehlike altında olduğunu bilerek toplum sağlığını korumak için üstlenmektedir. Tüm insanlar bu görevi icra eden hekimlere ve sağlık personellerine karşı empati kurarak daha duyarlı olması gerekmektedir" ifadelerini kullanan Alak, koronavirüsten hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması gerektiğini sözlerine ekledi.