Yüz yapısına daha uyumlu bir buruna sahip olmak isteyen herkes çareyi rinoplasti ameliyatında buluyor. Peki, rinoplasti nedir? Rinoplasti fiyatları ne kadar? Burnundan memnun olmayan bireylerin yüz yapısına daha uyumlu görünen burun şekline sahip olabilmek için birtakım cerrahi operasyonlardan geçtiği bilinen bir gerçek. Günlük hayatta şahit olduğumuz her 3 burundan 1’inin estetik işlemlere tabi tutulduğunu biliyor muydunuz? Estetik merkezlerinde en çok rağbet görüp aynı zamanda burun estetiği olarak da bilinen rinoplasti ameliyatı sayesinde her gün yüzlerce yeni insan yüz hattına uyumlu yeni burun yapısına sahip oluyor.

Rinoplasti Nedir?

Tıp camiasında yaygın olarak rinoplasti olarak bilinen burun estetiği ameliyatı hakkında merak ettiğiniz her şeyi siz değerli okuyucularımız için hazırladığımız bu içerikten edinebileceksiniz. Rinoplasti, kabaca yüz yapısına en uygun görünen burunun teknik araç-gereçlerle yeniden inşa edilmesi sürecidir. Bu işlem yapılırken iki farklı yöntem izlenilebilir. Hatta teknolojinin gelişmesi ile beraber ultrasonik rinoplasti gibi değişik yöntemlerinde mevcut olduğunu belirtmekte fayda var. Rinoplastideki temel gaye, burnu yeniden şekillendirip hem daha kullanışlı hale getirmek hem de daha güzel görünmesini sağlamaktır. Bu işlem yapılırken bireylerin yüz yapısı göz önünde bulundurulup tamamen bireye uyumlu görünen burun yapısı tasarlanılır.

Rinoplasti Ameliyatı (Burun Estetik Ameliyatı)

Rinoplasti ameliyatı burnundan şikayetçi olan her bireyde kolaylıkla uygulanabilir. Bu şikayetler arasında tıp merkezlerine veya estetik kliniklerine en sık iletilenler; burun kemeri, uzun burun, kalın burun, yüz yapısına oranla büyük burun, yamuk burun ve kırık burun şeklindedir. Bütün bu şikayetler tıp merkezleri veya estetik kliniklerinde çalışan kulak burun boğaz uzmanları ile plastik cerrahi uzmanları tarafından değerlendirilir ve en uygun görülen tedavi yöntemine bir an önce başlanılır.

Rinoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Rinoplasti ameliyatı yapılmadan önce hastaya birtakım bilgilendirmeler bizzat uzmanlar tarafından yapılır. Ameliyatın kaç saat süreceği, ameliyatın nasıl olacağı, iyileşme süresi ve iyileşme sürecinde karşılaşılması muhtemel sağlık sorunları gibi bir dizi temel bilgilendirmenin ardından ameliyat hazırlıklarına hızla başlanır. Hastanın isteğine göre bölgesel anestezi veya genel anestezi yapılır. Yine de burun estetik ameliyatı gibi oldukça ciddi görünen bir ameliyatı yapabilmek için bölgesel anestezi nadiren tercih edilmektedir. Bu işlemi en iyi şekilde organize edebilmek için gerek doktorlar gerekse sağlık personelleri tarafından sıklıkla tercih edilen yöntem genel anestezidir. Hastaya anestezi işlemi uygulandıktan sonra hızla ameliyat edileceği odaya alınır. Ameliyat yapılacak odanın da mümkün mertebe sterilize edilmesine önem verilmektedir. Sterilizasyon gibi temel süreçler yerine getirildikten sonra hastanın burun yapısına göre belirlenmiş burun estetik ameliyatı yöntemi tercih edilir.

Rinoplasti Açık Burun Ameliyatı Nedir?

Hasta genel anestezi ile uyutulduktan sonra ameliyat sürecine hızla geçilir. Bu süreçten en yüksek verimi alabilmek için hastanın burun yapısına uygun görünen burun ameliyatı yöntemi harfiyen izlenilir. Eğer hastanın burun yapısında ciddi değişiklikler yapılacaksa, yüksek görüş alanı sağlayabilmek için açık burun ameliyatı tercih edilir. Açık burun ameliyatında buruna kesiler atılır ve cerrahın bölgede gerekli görünen değişimleri yapabilmesi için hazırlıklara hızla geçilir. Açık burun ameliyatından çekinen çoğu kişi internet üzerinden “açık burun ameliyatı izle” videolarını sıklıkla takip etmektedir. Nitekim, açık burun ameliyatının kapalı burun ameliyatına kıyasla hem daha güç bir şekilde sürdürüldüğünü hem de iyileşme sürecinde daha büyük zorluklar yaşandığını tekrar etmekte fayda var. Açık burun ameliyatı sonrası yüz hattında morarmalar meydana gelebilir, şişlik ve ödem gibi dikkat edilmesi gereken sağlık sorunları ile yüzleşebilirsiniz. Yine de açık burun ameliyatı sayesinde burun yapısında mümkün olan en büyük değişimin yapılabileceğini tekrar etmekte fayda var.
Rinoplasti Kapalı Burun Ameliyatı Nedir?
Rinoplasti kapalı burun ameliyatının tercih edilebilmesi için burun yapısında görece daha az değişim yapılır. Eğer burun yapınızda kayda değer bir değişime ihtiyaç yoksa kapalı burun ameliyatı yöntemine başvurulur ve kapalı burun ameliyatının açık burun ameliyatına kıyasla daha sancısız bir şekilde ilerlediğini söyleyebiliriz. Bu süreçte, burunda değişiklik yapabilmek için içerden kesiler atılır ve ameliyatı sürdüren cerrahların görüş alanı açık burun ameliyatına göre bir hayli düşer. Yine de kapalı burun ameliyatı sayesinde hastalardaki iyileşme süreci, diğer tedavi yöntemine kıyasla daha kolay olur. Morarma, şişlik ve ödem gibi durumlar kolaylıkla atlatılabilir. Rinoplasti Fiyatları 2020
Rinoplasti burun estetiği yaptırmaya karar veren bireylerin en çok merak ettiği, en çok araştırdığı konu başlıkları arasında rinoplasti fiyatları 2020 gelmesi bir hayli normal. Bir işlemi yaptırırken çekeceğiniz ağrı sızı kadar işlemin fiyatı da büyük önem teşkil etmektedir. Rinoplasti fiyatları 2020 belirlenirken birtakım önemli faktörler göz önünde bulundurulmaktadır. İşlem yapılacak kişinin burun yapısı, işlemin nasıl sürdürüleceği, rinoplasti ameliyatı riski ve rinoplasti sonrası kontrol gibi birçok farklı değişken göz önünde bulundurulduktan sonra fiyat çizelgesi belirlenilir. Rinoplasti kampanyası, rinoplasti fırsatları gibi büyük önem teşkil eden duyuruları kaçırmayan danışanlar burun estetiği fiyatlarını daha makul seviyelere indirebilir. Kaynak: estetikpedia