Derneğe üye yaklaşık 80 aşçının ve turizm paydaşlarının bir araya geldiği kahvaltıda pandemi nedeniyle uzun süredir bir araya gelemeyen aşçılar çok zor şartlarda geçen 2020 sezonunu değerlendirirken 2021 sezonu için sektör çalışanları ile fikir alışverişinde bulundu.

Kahvaltıda konuşan KUPAD Başkanı Uğur Apak, pandemi nedeniyle uzun süredir kapalı kalan oteller, restoranlar nedeniyle işsiz kalan birçok arkadaşlarının bulunduğunu ifade ederek, "bu süreç içinde birbirimizle çok az görüşebildik. Bu nedenle birbirimize destek olmak, Birlik beraberliğimizi canlandırmak için bir araya geldik bize sponsor olan firmalara teşekkür ediyoruz. İnşallah dönemi en kısa zamanda atlatırız ve tekrar işlerimize dönerek gelen misafirlerimize en iyi hizmeti vermek için çalışırız" dedi. KUPAD Başkan yardımcısı Aydın Sürer'de otel ve restaurantlardaki yeni hijyen ve sterilizasyon standartları hakkında toplantıya katılan diğer sektör çalışanlarını bilgilendirdi. Türk aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlayacak yeni atılımları olduğunu söyledi. Sürer, " amacımız bütün aşçıların birlik ve beraberliğini sağlamaktır. Aşçıların beraberliğinin Türk mutfağını dünya mutfakları arasında hak ettiği yere taşıyacağına inanıyoruz” dedi.