CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ile Süleyman Bülbül, Aydın İl Başkanı Ali Çankır ve İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir’le birlikte CHP Nazilli İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Parti binasında CHP'ye yeni katılan üyelere rozet töreni düzenlendi. Ardından CHP heyeti, Nazilli Belediyesi'ni ziyaret etti. CHP'li heyet Nazilli’de son olarak esnaf ziyaretlerinde bulundu. Nazilli Ayakkabıcılar Sokağı’nda esnafın talep ve sıkıntılarını dinleyen Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, esnaftan bin ah işitti.

“AİLE BAĞLARIMIZ OLMASA İNSANLARIMIZ SOKAKLARA DÖKÜLECEK”

Nazilli’de 25 yıldır esnaflık yaptığını ifade eden Serkan Bezirgan para kazanamamaktan yakınırken, pandemi döneminde yardım almadığını ifade etti. Bezirgan, “Saat 15.00 oldu. Bu saate kadar 201 lira para kazandım. Sabah 'Bismillah' diyerek dükkanı açıyorum, benim günlük 1 milyar lira masrafım var. 3 dükkanımın kirası, elektrik, vergi gibi. Sigorta, Bağ-Kur ve vergilerimi düzenli ödüyorum. Devlet desteği yok. Bin lira yardımı deftere tabiler alamadı. Verdim diyor, verdiği bir şey yok. İşlerin olmadığı zamanlarda bile her şeyin ödemesi geldi. Devlet yardımı olmadan aile bağlarımız kuvvetli olduğu için ailemin desteği ile bugünlere kadar idare ettik. Bizim insanlarımızın kuvvetli aile bağlarımız olmasa, insanlarımız sokaklara dökülecek” dedi.

“ESNAF ZOR DURUMDA”

Esnaflarız zor durumda olduğunu ifade eden CHP’li Tezcan, “Esnaf olarak feryat ediyorsun. Çarşıda dolaşıyoruz. Serkan beyi ilk tanıdım. Vatandaşımız cebindeki parayı göstererek isyan etti. Esnafın durumu bu. Ondan sonra da vatandaş bir şey söylerse adliye kapısında hesap vermeye çıkıyor. Türkiye’yi getirdikleri durum bu” ifadelerini kullandı.