İŞKUR tarafından 2014 yılından itibaren kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteği verildiğini hatırlatan Terzi, elden veya posta yoluyla alınan hibe desteği başvurularının artık engelli vatandaşların evden çıkmadan da başvuru yapabileceklerini, e-devlet platformuna taşıyarak online başvuru yapmalarına olanak sağladıklarını belirtti.

6 MİLYON LİRA DESTEK SAĞLANDI

Böylelikle daha fazla engellinin girişimciliğine destek olmak istediklerini kaydeden Terzi, engellilere verilen devlet destekleriyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Kurumumuzca kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlarımıza 65 bin liraya kadar hibe desteği verilmektedir. Tarım ve hayvancılık projelerinde ise hibe desteği 59 bin TL’ye kadardır. Hibe desteği başvuruları 16 Nisan 2021 tarihine kadar e-devlet üzerinden online olarak yapılacaktır. Bu süreçte İl Müdürlüğümüzce proje hazırlama sürecinde engelli vatandaşlarımıza en üst düzeyde destek verilecektir. Başvuru yapmak isteyenler İl Müdürlüğümüz ve hizmet merkezimiz personelinden teknik destek alabilirler. İl Müdürlüğümüzce sağlanan hibe desteği ile 2016 yılından bugüne kadar 145 adet işletme kurulmuştur. Bunların 87’si engelli, 58’i eski hükümlülere aittir. Bu işletmeler için yaklaşık 6 milyon TL hibe desteği ödenmiş ve bu sayede ilimiz ekonomisine de büyük katkı yapılmıştır. Ayrıca 20 işletmenin de kurulma çalışmaları devam etmektedir. İl Müdürlüğümüz, hibe desteği ile kurulan işletme sayısında ülkemizde en ön sıralarda yer almaktadır. Sektör ayırt etmeksizin hibe desteğine başvuru yapılabilmektedir.”

ENGELLİLERİN YANINDAYIZ

Başvuru koşullarıyla ilgili de bilgi veren Terzi, “18 yaşından büyük olan, en az yüzde 40 oranında engelli sağlık kurulu raporuna sahip olan ve emekli olmayan vatandaşlarımız hibe desteği başvurularını 16 Nisan 2021 tarihine kadar yapabilirler. Başvuru koşulları hakkında detaylı bilgiyi İl Müdürlüğümüz, hizmet merkezlerimiz ve www.iskur.gov.tr internet sitemizden alabilirler. İlimizdeki kendi işini kurmak isteyen tüm engelli vatandaşlarımızı başvuru yapmaya davet ediyoruz. Hayaller engelsizdir diyerek engelli vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.