Kuşadası’nda, bağımsızlığın sembolü İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı dolayısıyla bir tören düzenlendi. Kuşadası Özel Bahçeşehir Okulları Konferans Salonu’nda sosyal mesafe kuralları gözetilerek gerçekleştirilen törene; Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, diğer protokol üyeleri, çok sayıda öğrenci ile öğretmen katıldı.

TİYATRO GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Öğrenciler tarafından sahnelenen “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” isimli tiyatro oyununun izleyenlerden büyük beğeni topladığı etkinlikte, İstiklal Marşı’nı Şiir Olarak Okuma yarışmasında dereceye girenler açıklandı. Yarışmada birinciliği Feriha Ruhi Karakaş İlkokulu öğrencisi Öykü Averi, ikinciliği İbrahim Zeki Emgin İlkokulu öğrencisi Lara Esen, üçüncülüğü ise Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Ecrin Su Malgaz elde etti. Dereceye girenlere ödülleri Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ve Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan tarafından verildi.

“OKUDUĞUMUZDA GURURLANIYORUZ”

Törende bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, “Bugün Korkma, diyerek Türk milletine ilham ve cesaret veren, her okuduğumuzda gururlandığımız İstiklal Marşı’mızın 100’üncü yaşını kutluyoruz. Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı, ulusumuzun zalimliğe, işgale ve emperyalizme karşı verdiği mücadelenin ve direnişin sembolüdür. İstiklal Marşı’nı Kurtuluş Savaşı yıllarında kaleme alan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un da dediği gibi ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek var olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle anıyorum. Sevgi ve saygılarımı sunarım.” ifadelerini kullandı.