Aydınlı gazeteci, yazar Ercan Dolapçı’nın, büyük Türk şairini doğumundan ölümüne samimi bir dille ele aldığı “Mehmet Akif: Vatan Bizim Fikir Bizim” isimli kitap, İnkılâp Kitabevi’nden çıktı. Dolapçı’nın 8’inci kitabı olan eser, özellikle genç kuşakların okuması için yalın bir dille kaleme alındı.

MEHMET AKİF’İ KEŞFETME FIRSATI SUNUYOR

Biyografik öykü tarzında yazılan kitap Mehmet Akif’in Aralık 1873’te Fatih’in Sarıgüzel semtinde Tahir Efendi ile Emine Şerife Hanım çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya gelmesiyle başlıyor. Çocukluğundaki mahalle yaşamının, ağaca tırmanma hevesinin, güreş tutkusunun keyifli bir dille anlatıldığı kitap ortaöğretim öğrencilerine Mehmet Akif’i her yönüyle keşfetme fırsatı sunuyor. Şiir sevdası, baytarlık yılları, milli mücadeleye katkıları kronolojik bir sıralamayla ele alınırken usta şairin şiirlerine de yer veriliyor.

OTOBİYOGRAFİK BİR ROMAN

Sürgünde vatan hasretiyle geçen yılların ardından yeniden vatan toprağına dönen Mehmet Akif’in pek bilinmeyen röportajlarına yer verilen kitapta, hasta yatağında söylediği şu sözler akıllara kazınıyor: “Vatan bizim, fikir bizim. Artık başımızda fikrimize balta vuracak, ayağımıza demir bağlayıp bizi denize atacak korkunç saltanat kuvvetleri yok!” Mehmet Akif’i daha iyi tanıtabilmek ve onun vatan sevgisini anlatabilmek için İstiklâl Marşı Yılı’na özel hazırlanmış bu kitap özellikle genç kuşakların okuması için yalın bir dille kaleme alındı. Ebeveynlerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin yakından tanıdığı Ercan Dolapçı’nın otobiyografik romanı ‘Mehmet Akif, Vatan Bizim Fikir Bizim’ adlı kitabı İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılına özel bir çalışma olarak raflardaki yerini aldı.

YAZAR ERCAN DOLAPÇI KİMDİR?

1965 yılında Ardahan’ın Göle ilçesinde dünyaya gelen yazar, uzun yıllardır sürdürdüğü gazetecilik mesleğinin yanı sıra Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet dönemi kahramanlarımızın hayatını ele aldığı kitaplarıyla tanınıyor. 1991-1995 yılları arasında Ses Gazetesi'nin genel yayın yönetmenliğini de yapan Dolapçı, Atatürk ve Cumhuriyet tarihi üzerine çok sayıda makalesi yayımlanan yazarın, MEB onaylı kitaplarda kısa hikayeleri yayımlandı. Mehmet Akif: Vatan Bizim Fikir Bizim kitabı Dolapçı’nın İnkılâp Kitabevi’nde yayımlanan ilk kitabı.