Aydın’ın Söke ilçesindeki Akçakaya Mahallesi’nde son günlerde vaka sayısında artış yaşandı. Yaşanan artışın ardından Söke İlçe Kaymakamı Soner Zeybek, beraberinde İlçe Sağlık Müdürü Esma Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Gökhan Kurgan eşliğinde filyasyon ekipleri ile birlikte Akçakaya Mahallesi’nde yapılan çalışmalara katıldı. Akçakaya Mahalle Muhtarı Selahattin Gölcük’ün yer aldığı denetimde Kaymakam Zeybek, temaslı ve pozitif olan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek ilçedeki vaka sayılarının artışının maske mesafe ve hijyen kuralları göz ardı edilerek yapılmakta olan ev ziyaretlerine dikkat çekti.

“KURALLARA UYACAĞIZ”

Herkesi pandemi kurallarına eksiksiz uymaya davet eden Kaymakam Zeybek, “İlçemizde oluşturduğumuz filyasyon ekiplerimizle sahada görev yaparak vatandaşlarımızın sağlığına kavuşması için mücadele ediyoruz. Bu süreçte sağlık çalışanlarımıza her türlü yardımı ve kolaylığı sağlıyor, vatandaşlarımızdan da aynı duyarlılığı göstermelerini rica ediyoruz. Şu anda yürütülen çalışmalar ilçemiz için hayati öneme sahip, hep birlikte sağlıklı bir yaşam için seferber olacağız. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına herkesin uyması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kurallara uyacağız, kurallara uymayanları uyaracağız, hala kurallara uyulmuyorsa her daim Salgın Denetim Merkezi’mize ihbarda bulunun. Salgın denetim merkezimiz yapılan ihbarları anında inceleyerek gerekli yasal işlemleri uygulayacaktır.” dedi.

KAHVEHANE KAPATILDI

Vatandaşları ev ziyaretleri yapmamaları konusunda uyaran Kaymakam Zeybek, “Mecbur kalmadıkça bir araya gelmemeye özen gösterelim. Akçakaya Mahallemizde artan vakalar nedeniyle bugün itibariyle 10 hane ve 21 temaslı kişi izolasyona alınmıştır. Vakalarımızın artış gösterdiği bölgemizde giriş ve çıkışlar Jandarma ekiplerimiz tarafından şu andan itibaren kontrollü olarak sağlanacak ve teması mümkün olduğunca azaltmak amacıyla mahallede bulunan umuma açık olan 1 kahvehanenin İlçe Hıfzıssıhha Kurul Kararıyla kapatılması kararlaştırılmıştır. Bu vesile il mahalli vaka istatistiklerine paralel olarak ilçemizdeki vaka artışlarının en önemli sebebi, ev ziyaretleri, vakaların meslek bazında değerlendirilmesi sonucu da en çok emekliler ve ev hanımlarında artışların yaşandığını göstermektedir. Bu bize vaka artışlarının en önemli sebebi olarak karşımıza ev ziyaretleri yapılması sonucu artış eğilimine geçtiğini göstermektedir. Lütfen bütün toplum olarak duyarlı olalım; maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen riayet ederek sorumluluk alalım. Unutmamalıyız ki, alınan tüm tedbirlerin ne kadar süreceğini, bizlerin tedbirlere uymadaki ısrarı belirleyecektir.” diye konuştu.