Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, mart ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Yıldız Kenter-Şükran Güngör Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıyı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yönetti. Toplantıda bir araya gelen meclis üyeleri, gündemde yer alan 35 maddeyi görüştü. Gündemin en dikkat çeken maddelerinden biri, İncirliova ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan Ortaokul Caddesi'nin isminin, İstiklal Marşı Caddesi olarak değiştirilmesi oldu. 2021'in 'İstiklal Marşı Yılı' olarak ilan edilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı'nın önerisiyle, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin teklifiyle isim değişikliği oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Çerçioğlu, meclis olarak aldıkları kararın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

"CİDDİ ANLAMDA ŞİKAYET ALIYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı ve diğer kurumlardan gelecek öneriler, olağanüstü günler, yıllar, milli ve manevi değerler, ülkeye hizmet eden önemli kişiler ve mahallelerin büyük bir bölümünün talebi ile ilgili cadde ve sokaklarda isim değişikliği yapmaya karşı olmadıklarının altını çizen Başkan Çerçioğlu, 'sümbül sokağın isminin bülbül sokak' olarak değiştirilmesi gibi absürt cadde, sokak ismi değişikliklerinin vatandaşları sıkıntıya soktuğunu söyledi. Cadde ve sokakların isimlerinin çok fazla değiştirilmesinden dolayı vatandaşlardan ciddi anlamda şikayet aldıklarını belirten Çerçioğlu, "Bir sokağın ismi değiştiği zaman o sokak üzerindeki bulunan evlerde, iş yerlerinde, bankalarda ciddi anlamda bir adres değişikliği oluyor. Vatandaşlar da bu yönde serzenişte bulunuyorlar" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR'E GÖNDERMEYİN"

Çerçioğlu, meclis üyelerine seslenerek, "Sümbül sokağı, bülbül sokağa çevireceğiz' diye geliyorlar. Bunları, ilçe belediyeleri kafadan reddetsin, almasın gündemine. Büyükşehir'e göndermesin. Siz ilçe belediyesinde gündeme aldığınız zaman biz bunu görüşmek zorundayız" ifadelerini kullandı. Keyfiyetle cadde ve sokaklarda isim değişikliği yapılmaması gerektiğini savunan AK Parti’li Meclis Üyesi Mustafa Çınar, " Didim'de, İncirliova'da veya Germencik'te herhangi bir ilçemizde alışılmış bir sokak, cadde ismi varsa, bu ismin keyfiyetle değiştirilmesi bizce de yanlış. Yeni bir cadde, sokak, park olduğunda başımız üstüne" dedi. Diğer gündem maddelerinin de görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.