Pandemi nedeniyle zor durumda olan şoförler için Aydın Şoförler Odası, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden ruhsat, otogar ve yol kullanım ücretlerinde indirim talebinde bulundu. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu talep doğrultusunda önemli bir karar alındı. Büyükşehir Belediyesi’nin şoför esnafından aldığı ücretlerde yüzde 50 indirime gidilirken esnafın yüzü güldü.

ŞOFÖRLER KRİZDE

Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, şoför esnafının krizde olduğunu belirterek, “Bir yıldır şoför esnafı zor durumda. Esnafımız bir taraftan ulaşımda hizmet verirken bir taraftan para kazanamamaktan şikayetçi. Diğer taraftan diğer kurumlara olduğu gibi belediyede yükümlülüklerimiz var. Motorlu taşıtlar vergisi ödediğimiz, araçlara sigorta yaptırdığımız gibi araçlar yürümese bile yol kullanım ve otogar ücretleri ödüyoruz. Para kazanmadığımız veya az kazandığımız zaman da bu ücretleri ödüyoruz. Her yıl Büyükşehir Belediyesinden bu araçları ruhsatlandırmak için belli ücret ödüyoruz. Bununla ilgili talebimiz doğrultusunda Belediye Başkanımızın talimatıyla çalışmalar yapılıyor. Geçen yıl otogar ve yol kullanım ücretleri 2 ay süreyle bizlerden alınmamıştı. Salgın devam ettikçe kriz de devam ediyor. Bizim de kriz devam ediyor” dedi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Özmeriç, Başkan Özlem Çerçioğlu ve Meclis üyelerine şoför esnafı adına teşekkür ederek, “Belediye Meclis toplantısında otogar ve yol kullanım ücretlerinde 2 ay boyunca yüzde 50 indirime gidildi. Bununla birlikte özellikle servisçi esnafının yılda bir defa ödediği ruhsat ücretinde de yarı yarıya indirime gidildi. Bütün taksici esnafı da bundan mağdur oluyordu. Onlar için de indirim yapıldı. Aydın’da 6 bin şoför esnafının belediyeye ödediği ruhsat ücretlerinde yüzde 50, otogar ve yol kullanım ücretlerinde de üç ay boyunca yüzde 50 indirim yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve meclis üyelerine aldıkları bu karardan dolayı şoför esnafı olarak teşekkür ediyorum” diye konuştu.