Toplantıda konuşan Tezcan, “Ülkemizin her yerini geziyoruz, tabi ki Aydın bizim ilimiz ve halkımızın nabzını tutma çabası içerisindeyiz. Ülkemiz önemli bir sıkıntının, krizin, ekonomik ve toplumsal buhranın içerisinde fakat Türkiye esaslı bir çıkışın arifesinde" dedi.

"KIRILMA NOKTASI KOPUŞLA TAMAMLANACAK"


Sözlerini sürdüren Tezcan, "Sıkıntılar yumak yumak artmışken öbür tarafta çıkış yolu ve tünelin ucundaki aydınlık daha belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor. İki sene öncesinde 2018 yerel seçimlerinde seçmenlerimiz çok önemli bir çıkış mesajı verdi, 11 büyükşehir belediyesinde. Ankara ve İstanbul gibi simgeleşmiş belediyeler olmak üzere vatandaşlarımız iktidara artık yollarımız sizinle ayrılıyor demişlerdir. Bu önemli bir kırılma noktasıydı. İnşallah önümüzdeki ilk seçimlerde bu kırılma noktasını büyük bir kopuşla tamamlayacağız. Ülkemizi 20 yıldır tek başına yöneten bir anlayışın 20 milyon insanlarımızı yoksulluğa mahkum ettiği, 11 milyon vatandaşımızı işsizliğe mahkum ettiği, çiftçilerin tarlalarının ipotekli, traktörlerinin hacizli, toprağa ektiği ürünlerden zarar eden ve esnaflarını yoksullaştırmış bir topluluk yoksulluğu yaşamaktadırlar. Yüz binlerce esnafların kepenk kapattığı, üniversite mezunlarının işsizlik oranının yüzde 35’lerin üzerine çıktığı, genç işsizlerin oranının yüzde 40’lara dayandığı bir Türkiye tablosu yarattılar. Şimdi ise önümüzdeki ilk seçim bu buhranı yaratanların iktidarından esaslı bir kopuş sürecini gösteriyor. Bunları sadece bizler söylemiyoruz anketler de bunları gösteriyor. Kendi yaptıkları anketlerde bile yüzde 40’ın altına düşmüş durumdadır.” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE ZİYARETİ


Parti merkezindeki toplantının ardından CHP heyeti, Söke Belediyesine geçti. Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa İberye Arıkan ve Veli Devrim Yerli, milletvekillerini karşıladı. Sonrasında hep birlikte belediye meclis salonuna geçildi. Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, burada yapığı konuşmada, şunları kaydetti: “İlçemize ziyarette bulunan partimizin çok değerli Aydın milletvekilleri sayın Bülent Tezcan’a ve sayın Süleyman Bülbül milletvekillerime ve ayrıca Aydın il yöneticilerimize ve siz değerli partililerime çok çok teşekkür ediyorum ve hoş geldiniz diyorum. Cumhuriyet Halk Partimizin birinci hedefi birinci parti olmak ve iktidar olmaktır. Yerel yönetimler son derece önemli ve bizlerin bu başarısı partimize sonsuz bir destek ve güç verecektir. Şu anda genel merkezimiz ve milletvekili arkadaşlarımız canı gönülden çalışıyorlar.”


"YARDIMLAR DEVAM EDECEK"


CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da burada yaptığı konuşmada, “Yerel yönetimlerin başarısı partimiz için çok önemli bir yer tutmaktadır. Hem büyük şehirlerimizin hem de diğer belediyelerimizin yapmış oldukları başarılı çalışmalar vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanmaktadır. Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partimizin gücüne güç katmaktadır. Arkamıza aldığımız bu desteklerle birlikte partimizin iktidara olan inancımız tamdır. Aydın ilimizin bütün ilçelerini daha önceki program dahilinde yapmış olduğumuz bu ziyaretlerimizi pazartesi gününden itibaren aynı şekilde devam ettiriyoruz. Sadece belediyelerimizi değil aynı zamanda esnaflarımıza da ziyaretler yaparak onların sorunlarına çareler üretmeye gayret gösteriyoruz. Sivil toplum örgütlerimiz için de çalışmalarımız devam ediyor.
Yerel yönetimlerimizin önemini biliyoruz özellikle pandemi döneminde yerel yönetimlerimizin iktidarın tüm engellemelerine rağmen ne kadar önemli hizmetler verdiklerini biliyoruz. İş yapamayan esnaflarımıza destek vermekten tutun da iş yapamayan evlerine ekmek götüremeyen ve işsiz kalan binlerce vatandaşlarımıza, belediyelerimiz bütçeleri ölçüsünde destek vermeye çaba göstermektedirler. Ekmek dağıtmaktan sahra hastanesi yapmaya, maske dağıtımından hijyen malzemeleri dağıtmaya kadar birçok konuda yardımcı olmaya ve sorunlarını çözmeye gayret etmektedirler. Belediyelerimizin bu denli önemli sosyal çalışmaları yanında iktidar, bu belediyelerimizin çalışmalarına engel olmak için devre dışı bırakmaya çalışmış ve doğrudan valilikleri ve kaymakamlıkları devreye sokmaya çalışmışlardır. Bu durum vatandaşlarımız tarafından hizmet olarak gitmediği ve gerekli destekleri görmediği anlaşılmıştır. Pandemi döneminde belediyelerimiz 10 milyon vatandaşlarımıza yardım ellerini uzatmışlardır, Millet İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ parti ile birlikte başarmışlardır. Bundan sonra da bu yardımlar devam edecektir” sözlerini kaydetti.
Konuşmaların ardından heyet, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.