Aydın’ın Buharkent ilçesinde çalışmalarını sürdüren Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle ilçeye Halk Kütüphanesi kazandırdı. İlçeye eğitim ve kültür alanında önemli bir katkı sağlayan Halk Kütüphanesi’nde her alanda 10 bin kitap okunuyor. Şu anda bin 900 üyenin bulunduğu Halk Kütüphanesi’ni Başkan Erol ve Aydın Turizm ve Kültür İl Müdürü Umut Tuncer, ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

“KÜLTÜR VE EĞİTİME YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle çağa uygun, modern bir kütüphaneyi ilçeye kazandırdıkları için mutlu olduklarını kaydeden Başkan Erol, “Önceden sadece üçüncü katta kapısı kilitli, çocukluğumuzdan kalan kitapların olduğu, güncel kitapların olmadığı ve kimsenin faydalanmadığı bir kütüphaneydi burası. Biz bakanlığımıza gidip, kitap istediğimizi söyleyince, o zamanki bakan yardımcısı şaşırdı ve ‘ilk kez bir belediye başkanı bizden kitap istedi’ dedi. Hemen kütüphane genel müdürüne talimat verdi. Biz de yerimizi tahsis ettik ve Kültür Bakanlığımız ile birlikte burayı yaptık. Şuan için kütüphanemizin istatistiklerini duyunca çok mutlu oluyoruz. Aydın’da ilçeler içerisinde böyle bir kütüphane olmadığını görüyoruz. 12 bin 500 nüfuslu ilçemizde, kütüphanemize kayıtlı bin 900 üyemiz var. Ortalama her ay 10 bin kitap okunuyor ve bu çok güzel bir rakam. Demek ki insanımız kitap okuyor. Önemli olan onlara o şartları sağlamak ve o mekanları sunmak. Bizler de kültürel ve eğitime yönelik çalışmaları önemsiyoruz. Böyle bir kütüphaneyi Buharkent’e sağladığımız için çok mutluyuz. 2016 yılında burayı açtık ve yaptığımız en anlamlı hizmetlerden bir tanesi diye düşünüyorum.” dedi.

“HERKES KİTAP OKUSUN İSTİYORUZ”

Kütüphaneye sürekli yeni kitaplar geldiğini ifade eden Başkan Erol, “Yeni raflarımız geliyor. Sürekli yeni kitaplarımız da geliyor. Envanterimiz her geçen gün artıyor. Eksik raflarımız ile ilgili de İl Kültür Turizm Müdürümüzle de görüştük. Burada bir raf daha oluşturursak, onları da dolduracağız. Herkes kitap okusun istiyoruz ve bunu önemsiyoruz.” diye konuştu.

“KİTAP ENVANTERİNİ İKİYE KATLAYACAĞIZ”

Aydın halkının okumayı ve kültür birikimi elde etmeyi önemsediğini kaydeden Kültür ve Turizm Müdürü Tuncer ise, “Bu noktada doyurucu bir performansı bizler için ortaya koyan vatandaşlarımız var. Buharkent ilçemizi de nüfusuyla kıyasladığımızda okuyucu ve kitapsever oranı, açıkçası bizleri şaşırtan ve mutlu eden seviyede. Burada, neredeyse tüm ilçenin nüfusu kadar her ay kitap trafiğinin yaşandığı bir kütüphanemiz var ve bu bizi çok mutlu ediyor. Dolayısıyla bu durum bizi kütüphaneyi daha da ileriye taşımak, modifiye etmek noktasında motive ediyor. Sayın başkanımız buranın mülkünü Bakanlığımıza tahsis etmişti, bizler de buranın raf sayısını artırmak üzere çalışmalara başladık. Buradaki kitap envanterini en kısa sürede ikiye katlamak niyetindeyiz. Böylece Buharkentli vatandaşlarımız buradan daha fazla istifade edebilsin ve biz de iç huzurumuza daha fazla hakim olalım.” şeklinde konuştu.