Pandemi sürecinde esnaf ve vatandaşların durumunu görüşmek için Germencik'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan; partisinin İlçe Örgütü'nü de ziyaret etti. Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın İl Başkanı Ali Çankır, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç ve il yönetim kurulu üyelerinin eşlik ettiği Tezcan'ı, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, CHP İlçe Başkanı Salih Çavuş ve yönetimi karşıladı. Partililerle bir araya gelen Milletvekili Tezcan, yaptığı açıklamada, iktidarın pandemiyi fırsata çevirmeye çalıştığını iddia etti. Türkiye'de 1 yıldan bu yana pandemi ile ilgili ciddi bir problemle karşı karşıya olduklarını belirten Tezcan, salgının iktidarın ekonomiyi felakete sürüklemesinin bahanesi olamayacağını dile getirdi. Tezcan, ülkenin ekonomik anlamda krize pandemiden çok daha önce girdiğini savunarak, "Yoksulluk var e pandemiden, neden destek vermiyorsunuz e pandemiden, işsiz var e pandemiden diye bahane üreten, her şeye yaptığı gibi pandemiyi de fırsata çevirmeye çalışan bir hükümetle, iktidarla karşı karşıyayız" dedi.

"DÜNYADA EN FAZLA BORÇ VEREN ÜLKE OLDUK"

Dünyanın aklı başında gelişmiş ülkelerinin salgından dolayı yasaklar koyduklarını ama vatandaşlara, esnaflara da destekler verdiklerini ifade eden Tezcan, şunları kaydetti: "Dünyada OECD ülkeleri, milli gelirlerinin yüzde 7'si oranında destek verdiler. Bizde yüzde 1'in altında. Yani biz, yüzde 7 verecek olsak 350 milyar TL destek vermemiz lazımdı, çiftçiye, işsize, çalışan, vatandaşa. Karşılıksız hibe destekten bahsediyorum. Borçlandırma değil. Bizde ne verdiler, bizde sadece 52 milyar TL verdiler. Bunun 7 milyar lirasını, 6,5 milyar lirasını bütçeden verdiler, 44-45 milyar liranın tamamını işsizlik fonundan verdiler. Yani çalışanı işçinin kumbarasını kırdılar, oradan verdiler. Dünyada en az destek veren, en fazla borç veren ülke oldu Türkiye."

"HORMONLU BÜYÜME"

Türkiye'nin üretme kapasitesini yitirdiğini, sadece rantiyeciye teslim edilmiş bir memleket olduğunu öne süren Tezcan, 'yüzde 1.8 oranında büyüdük' diyen hükümet yetkililerine de tepki gösterdi. Gerçekleşen büyümenin hormonlu olduğunu ve vatandaşa, işsize, istihdama bir katkısının bulunmadığını iddia eden Tezcan, "Hem büyüdük, hem aynı dönemde 1 milyon 300 bin yeni işsizimiz olmuş. Nasıl büyüme bu? 45 milyar dolar milli gelirimiz azalmış, kişi başına gelir 9 bin 500 dolardan 7 bin dolara düşmüş. İşsiz sayımız artmış, ülke olarak vatandaş olarak yoksullaşmışız. ‘Büyüdük’ diyorlar. Evet büyüdük. Hangi sektörler büyüdü? Faiz alanlar, rantiyeciler büyüdü" dedi.

"YÜZDE 40'IN ALTINA İNMEYE BAŞLADI"

İktidarın başarısız olduğunu ve her geçen gün eridiğini iddia eden Tezcan, bu durumun anketlere de yansıdığını dile getirdi. Tezcan, hükümetin anketlerde iktidardan gideceğini görmesinin korkusuyla, telaşıyla, endişesiyle, kaygısıyla toplumda şiddeti, kutuplaştırmayı, çatışmayı artıran bir siyaset yürütmeye başladığını öne sürdü. Gazetecilerin, siyasetçilerin sokak çetelerinin saldırılarına uğradıklarını, ana muhalefet liderini de sokak çeteleri reislerinin tehdit etmeye başladıklarını dile getiren Tezcan, bu durum karşısında iktidarın ise kör, sağır ve dilsiz gibi davrandığını söyledi. Tezcan, "Saldırıya uğrayanların tek bir ortak özelliği vardır o da hükümeti eleştiriyor olmalarıdır. Hükümeti destekleyen bir kişiye sokak çetelerinin saldırdığı vaki olmamıştır. O zaman bu bir şeyi gösteriyor. Sokak çeteleri, bu saldırganlar gücü iktidardan alıyor. Ona destek veren, mafyaya destek veren iktidar. Onun için bugün bu iktidarın adını, ‘cumhur mafya ittifakı’ diye tarif ettik. Bir tarafta iki parti, öbür tarafta mafya bir araya gelmişler Türkiye'de siyaseti bu çerçevede dizayn etmeye çalışıyorlar. Fakat şu unutulmasın ki hiçbir zaman şiddet ve zor üzerinden başarısız, beceriksiz iktidarların uzun süre ömürlerini devam ettirme şansları ve imkanları yoktur. Anketler ortada. MHP ve AK Parti ittifakının toplamı yüzde 40'ın altına inmeye başladı. Bu, iktidardan gittiklerinin çok açık işaretidir ve telaşları bundandır. Türkiye önemli bir dönüşüme doğru gidiyor, ama erken ama zamanında yapılacak bir seçimde Türkiye artık, bir iktidar değişikliğini yakalayacak" ifadelerini kullandı. Sarayın iktidarda kalmak için karşısındaki Millet İttifakı'nı dağıtmanın yolunu aradığını öne süren Tezcan, Millet İttifakı'nın iktidarın kurduğu tuzağın peşine takılmadığını söyledi.

"YARGININ BAĞIMSIZ OLMASININ BİRİNCİ GÜVENCESİ, ERDOĞAN'IN SUSMASI"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıklamasını da eleştiren Tezcan, "Türkiye'de insan haklarının güvence altında olmasının birinci koşulu, Recep Tayyip Erdoğan'ın susmasından geçiyor. Yargının bağımsız olmasının birinci güvencesi, Erdoğan'ın susması. Uzun uzun şey anlatmasına gerek yoktu, paket açıklamasına da gerek yoktu. Çıkıp deseydi ki hakimlere, savcılara ‘bu saatten sonra karar verirken bana bakmayın, benim avukatlarıma bakmayın, vicdanınız neyi emrediyorsa onu yapın, adalet, hukuk ne söylüyorsa onu yapın yeminle söylüyorum, böyle yapmazsanız size gücenirim’ deseydi memleket için daha hayırlı bir şey yapardı. Türkiye'de temel hak ve özgürlükler, insan hakları, demokrasi ortadan kalktıysa bunun sebebi Erdoğan'ın ta kendisidir. Bir şeyin sebebi olanlar, o problemi çözemezler" dedi. Partiye yeni katılan kadın üyelerin yakalarına rozetlerini takan Tezcan ve beraberindekiler, daha sonra Germencik Belediyesi, Balatçık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Mursallı Kadın Kooperatifi’ni ziyaret etti.