Yoğun katılım gösterilen serginin açılışında merhum başkanın başta eşi ve kızı olmak üzere yakın akrabaları, Türk Tabipleri Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, 2. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Hakan Erbay, İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Adalet Çıbık ve Yönetim Kurulu üyeleri, ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı Dr. Erdem Ali Özkısacık, NAFOD Başkanı Zeki Yavuzak ve yönetim Kurulu üyeleri, çalışma arkadaşları, sanatseverler yer aldı.

FOTOĞRAFLARIYLA TANINIYORDU

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Adalet Çıbık, Ülkü’nün görevi başında Covid-19 hastalığı nedeniyle yitirilen tek Tabip Odası Başkanı olduğuna vurgu yaptı. TTB 2. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten öncelikle herkesin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladığını ve Esat Ülkü’yü fotoğraflarından tanıdığını belirtti. Esat Ülkü anısına kendi yazdığı Mitoloji ve Tıp kitabını Aydın Tabip Odasına armağan etti.

YANIMIZDA OLMASINI İSTERDİK

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise, “Dr. Esat Ülkü hocamızın da aramızda olmasını çok isterdik. Fotoğraflarına bakınca ve Ali İhsan Hocamızın kitabına bakınca aslında ne kadar çok yönlüyüz, çünkü iyi hekimlik değerlerinden yanayız, evrensel hekimlik değerlerinden yanayız” dedi.

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ’NDE SERGİLENECEK

Ülkü’nün çalışma arkadaşlarından Dr. Turhan Keskin ve Dr. İsmail Hakkı Ertin, yaptıkları konuşmalarla duygusal anlar yaşattı. Son konuşmayı yapan Ülkü’nün kızı Dr. Müge Bozkurt, yapılan etkinlik için emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Sergi 14 Mart’a kadar Aydın Forum AVM’de ziyaret edilebilecek. Sonrasında ise Ülkü'nün uzun süre çalıştığı ve başhekimliğini yaptığı Nazilli Devlet Hastanesinde de sergilenmesi planlanıyor.