Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Ersin Aydeniz, gençlik yıllarında asker olmaya karar verdi. Vatan sevdalısı olan Aydeniz, girdiği uzman jandarma sınavında aldığı yüksek puanla askeri okulu kazanmayı başardı. Bir yıllık Ankara’daki eğitimin ardından 1992 yılında Uzman Jandarma olarak Erzurum’da görevine başladı. Çeşitli illerdeki görevlerinin ardından Aydeniz, 2010 yılında Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinin dağlık alanında yer alan Haydarlı Karakolu’na atandı. Atış eğitimine gittikleri askeri aracın kaza yapması sonucu Aydeniz, ağır yaralandı. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Malatya’ya ardından GATA’ya sevk edilen Aydeniz, 33 gün boyunca bilinci kapalı bir şekilde yoğun bakımda tedavi gördü. Toplamda 35 kez ameliyat olan Aydeniz, mucizevi bir şekilde hayata tutundu. Gazilik unvanı alan Aydeniz, tek hayalinin ise yeniden askeri üniformasını giyerek vatan için görev yapmak olduğunu söyledi.

“BENİM İÇİN ŞEHİT OLDU DEMİŞLER”

Uzman Jandarma VII. Kademeli Çavuş olarak görev yaptığı esnada kazanın meydana geldiğini kaydeden Aydeniz, “Atış eğitimi için askeri araç olan Unimog ile yola çıktık. Araçta toplam 15 kişiydik. Ben en önde cam kenarında oturuyordum. Sol yanımda komutan arkadaş, diğer yanda da şoför vardı. Seyir halindeyken asker olan şoför uyumuş, yanımdaki komutan arkadaş direksiyonu kontrol etmeye çalışsa da başarılı olamamış. Araç yoldan çıktı ve 4 takla attıktan sonra durabildi. Kazada iki şehit verdik. Ben de ağır yaralanmıştım. Kafamın üçte ikisi neredeyse parça parça olmuş. Tesadüfen kaza bölgesinde olan sağlık ocağı doktoru benim şehit olduğumu düşünerek şehit askerlerimizin yanına konulmasını istemiş. Böylelikle beni de şehitlerimizin yanına koymuşlar. Nabzımın attığını fark ettiklerinde sağlık ekipleri müdahale etmiş. Askeri helikopterle hastaneye götürülmek üzere yola çıkmışım. Kalbim durmuş, tedavi sonucu beni yeniden hayata tutundurmuşlar. Hastaneye geldiğimde ikinci defa kalbim durmuş, yine çalıştırmışlar. Bilincim kapalı olduğu için kazanın ilk başından hastanede gözlerimi açtığım ilk ana kadar yaşananların hiçbirini hatırlamıyorum. Çok kan kaybetmişim. Malatya’daki hastanede bana 10,5 ünite kan vermişler.” diye konuştu.

“AMELİYAT OLMAYAN YERİM KALMADI”

Malatya’da 33 gün yoğun bakımda kaldığını ifade eden Aydeniz, “Sol gözümün alınacağını söylediler. GATA’ya sevk edilmek istediğimi söyledim ve ardından tedavim için GATA’ya geldim. GATA’da göz doktoru Volkan Hürmeriç’in yaptığı tedavi sonucu gözüm alınmaktan kurtuldu. Plastik ve Estetik Cerrahı Doğan Alhan, parça parça olan kafamı adeta topladı. Bu süreçte 35 kez ameliyat oldum. Ameliyat olmayan hiçbir yerim kalmadı. Şu an kafamın üçte ikisi dikişlidir. O dönemde gece rüyalarımda şehitlerimizin sen de gel diye beni çağırdıklarını görüyordum.” şeklinde konuştu.

“MESLEĞİMİ SEVİYORUM VE GURUR DUYUYORUM”

Aynı zamanda Doksanikililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı olan Aydeniz, “15 Temmuz’un ardından yeniden göreve başlamak için dilekçe yazdım. Bu dilekçeyi hem Genelkurmay Başkanlığı’na hem de İçişleri Bakanlığı’na yazdım. Maalesef uygun görülmedim, çağrılmadım. Bizler oluşturduğumuz dernekte devre arkadaşlarımızla birlikte her zaman göreve hazırız. Bizden bir tim oluştursunlar. Biz vatana hizmet etmeye her zaman hazırız. Bizler, terörle mücadelede tecrübeliyiz. Bizler, tecrübemizle fazla efor sarf etmeden, çok kanımızı döktürtmeden bu işi hallederiz. Çünkü bu işi biliyoruz. Biz bu işe senelerimizi verdik. Nasıl hareket edeceğimizi çok iyi biliyoruz. Mesleğimi seviyorum ve asker olarak vatanıma hizmet etmekten gurur duyuyorum.” dedi.

“BİZ VATANI HER DAİM KORUMAYA HAZIRIZ”

Asker olarak 22 yıl devlete, vatana ve millete hizmet ettiğini belirten evli ve üç çocuk babası Aydeniz, “Vatan kolay bulunmaz. Vatansız olmak kadar zor bir durum yoktur. Allah’a şükredelim bizim Türkiye Cumhuriyeti gibi bir devletimiz var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de bizim gibi askerleri var. Bu vatanı kolay kolay kimseyi kaptırmayız, yem etmeyiz. Biz şu an sivil elbise giydiysek beklemedeyiz. Gel deseler koşa koşa vatanımız için göreve giderim. Hiç düşünmeden seve seve canımı bu vatan, bu ay yıldızlı bayrağımız için veririm. Biz vatanı her daim korumaya hazırız. Bu güzel vatanımızı canımızdan çok seviyoruz.” diye konuştu.