İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sosyal medyadan yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i etiketleyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan İmamoğlu’nun paylaşımına bir tepki de AK Parti Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz’dan geldi.

“BAŞLARI SIKIŞTIĞINDA ABD VE AVRUPA’DAN YARDIM İSTİYORLAR”

Bunların vatana millete hizmet derdi olmadığını belirten AK Partili Yavuz, “Bunlar, kirli bir ittifakın ortağı. Bunlardan hizmet beklemek, vatandaşa faydalı bir iş beklemek abesle iştigaldir. Hatırlayın, ana muhalefetin lideri Kılıçdaroğlu değil miydi ‘Hapisteki PKK’lıları bile ziyaret ettik.’ diyen. Ya da ‘Selahattin Demirtaş ile kahve içerim.’ diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener. ‘Selahattin Demirtaş terörist değildir.’ diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu. ‘YPG terör örgütü değildir.’ diyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu. ‘İzmir’in ayrı bir bayrağı olmalıdır.’ diyerek aklınca özerklik ilan eden yine CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer. ‘PKK bir terör örgütü değildir.’ diyen Pervin Buldan. Bugüne kadar ne zaman devletinin ve milletinin yanında oldular. Hangi zaman bu vatana bir çivi çakmak için Türkiye’nin yanında oldular. Tam aksine başları sıkıştığında hemen ABD’den ve Avrupa’dan yardım istiyorlar.” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER’DEN TIK YOK”

İmamoğlu’nun 8 Mart Kadınlar Günü kutlama mesajı ile ilgili olarak Milletvekili Yavuz, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bilindiği gibi seçimlerde CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP’den oluşan ve adına Millet dedikleri bir ittifakın ortak adayıydı. Onun seçilerek belediye başkanlığı koltuğunda oturmasında elbette HDP seçmenlerinin büyük katkısı var. Bunun farkında olan İmamoğlu şimdi kendince diyet ödüyor. Buna karşılık olarak birde görüyoruz ki, eli kanlı terör örgütü PKK’nın partisi olan HDP’nin eş genel başkanı olan Pervin Buldan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 8 Mart Hatıra Ormanı etkinliğine katılarak İmamoğlu ailesi ve Kaftancıoğlu ailesi ile birlikte fidan dikiyor. Ana Muhalefetin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den tık yok. Sn. Akşener, nedense atılan twit ile ilgili birçok arkadaşımız rahatsız oldu diyor. Ama kendisi ya çok korkuyor ya da atılan twitten oldukça memnun olmalı ki kendi adına yorum yapmıyor. Keşke kendisi net olmayı başarabilse. Millet ittifakı diyorlar ama gerçekten ülkemizin bekası bakımından son derece tehlikeli olan gizli bir ittifak ile karşı karşıyayız. Allah bunlara fırsat vermesin inşallah. Çünkü, Ha Selahattin İmamoğlu, Ha Ekrem Demirtaş, Ha Pervin Akşener, Ha Meral Buldan. Bunların yok birbirlerinden farkları. Zaten kafaları karışık, biz daha da fazla kafalarını karıştırmayayım. Anlayan anladı herhalde. Sadece açık bir çağrıda bulunmak istiyorum. CHP’nin ve İYİ Parti’nin içerisinde olan vatan ve millet sevdalıları hiç vakit kaybetmeden yarınlarımızı tehtit eden bu kirli ittifaktan bir an önce kendilerini kurtarmalıdır.” şeklinde konuştu.