Bu yolu kullananların şikayetçi olması üzerine Dinç ailesi hakkında 3091 sayılı kanuna muhalefetten Karacasu Kaymakamlığı tarafından soruşturma açıldı. Bu soruşturma kapsamında Kaymakamlıktan gelen 2 soruşturma memuru ve Kadastro Birim Yetkilisi Ali Cingöz, uzman bilirkişi olarak arazide keşif yaptı. Arazi sahiplerinin ulaşıma kapattığı yolda yapılan keşifte Geyre Jandarma Karakolu ekipleri güvenlik önlemi alırken Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkan İrfan Germe ve koruma personeli de hazır bulundu. Yolu kapatanlar ve kapatılmasından şikayetçi olanların şahitleri tek tek dinlenip ifadeleri alındı. Yapılacak değerlendirmenin ardından kararın yine aynı yerde önümüzdeki günlerde açıklanacağı bilgisi verildi. Kapanan yola alternatif başka yol olduğu ancak mesafenin uzaması sebebiyle mahalle halkının diğer yolu kullanmak istemediği bilgisi verildi.

“ARAZİ BİZİM”

Aile adına konuşan İbrahim Dinç, “Burası babamızdan miras. 6 kardeşe pay edildi. Biz tarlamızın ortasından geçtiği için buranın yol olarak kullanılmasını istemiyoruz. Burayı 3 sene ölçtürdük. Buranın tapumuzda olduğunu öğrendik. Harita mühendisine böldürdük aramızda pay ettik. Kapatılan alan 3 bin metrekare gelir. Burada ağaçlandırma yapacağız. Tarla bizim olduğu için 10 gün önce kapattık. 10 gün müsaade istediler, sorunu çözeceğiz dediler. Ama çözmediler. Biz de 2 gün önce bir daha kapattık. Bizim yola tecavüz ettiğimizi söylüyorlar. Burası bizim kendi arazimiz. Nasıl tecavüz oluyor?” dedi. Aile üyelerinden Kazım Dinç de, “Biz buradan gelip geçmelerine izin veriyorduk. Ama artık ağaçlandırma yapacağımız için izin vermiyoruz. Ağaçlandırma yapamazsak biz mağdur olacağız. Kararın bizim lehimize sonuçlanmasını bekliyoruz. Kendi arazimizde mağdur olduk” dedi.

3091 SAYILI KANUN NE DİYOR?

3091 sayılı kanunun 1. ve 2. Maddelerinde, “Bu kanun gerçek veya tüzel kişilerin zilyed bulunduğu taşınmaz mallarla kamu idareleri, kamu kurumları ve kuruluşları veya bunlar tarafından idare olunan veya devlete ait veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan sahipsiz yerlere veya menfaati umuma ait olan taşınmaz mallara yapılan tecavüz ve müdahalelerin, idari makamlar tarafından önlenmesi suretiyle tasarrufa ilişkin güvenliği ve kamu düzenini sağlar. Taşınmaz mallara tecavüz veya müdahale edilmesi halinde taşınmaz mal merkez ilçe sınırları içinde ise il valisi veya görevlendireceği vali yardımcısı, diğer ilçelerde ise kaymakamlar tarafından bu tecavüz veya müdahalenin önlenmesine karar verilir ve taşınmaz mal yerinde zilyedine teslim edilir” ifadelerine yer veriliyor. Taşınmazın kendi tapuları içerisinde olması sebebiyle bu kanunun aslında kendilerini koruduğunu ifade eden mülk sahipleri, adaletin yerini bulacağına inandıklarını ifade etti.