Aralarında sendikalar, siyasi partilerin ilçe kadın kolları ile sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı Didim Kadın Platformu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Didim Kent Meydanı’nda bir araya geldi. Basın açıklaması öncesinde meydanda pankart ve dövizler asıldı; öldürülen kadınlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Didim Kadın Platformu adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Didim Temsilcisi Belkıs Kahraman okudu.

“MÜCADELENİN GÜNÜDÜR”


Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Geçtiğimiz 8 Mart’tan bu yana yaşadığımız Covid-19 sürecinde evlere kapatılmayı, isyanımızı bir kenara bırakmayı kabul etmedik. Pandemi boyunca kadın dayanışmasıyla birbirimizin çaresi olan bizler, yine birbirimizden güç almak için; emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz, hayatımız bizimdir demek için; kadın dayanışmasını büyütmek için; ‘Söyleyecek Sözümüz, Değiştirecek Gücümüz Var’ demek için buradayız. Dünya kadınlarının eşitlik ve özgürlük mücadelesinin adıdır 8 Mart. Yakılarak katledilmiş 129 tekstil işçisine adanmış, devrimlere kapı aralayan Petersburg’lu kadın işçilerin 8 Mart 1917’deki grev ve direnişlerinin tarihselliğiyle şekillenmiştir. Kadınların ezilmesinin, emeğiyle ve bedeniyle sömürülmesinin, tümüyle eşitsiz koşullara mahkum edilmesinin tüm deneyim ve görünümlerine karşı gücümüzü birleştirdiğimiz gündür 8 Mart. 8 Mart, sorunların yalnızca suretlerine karşı değil aynı zamanda, esasına karşı da mücadelenin günüdür. İşte bu yüzden, dünyanın ve ülkemizin her yerinde olduğu gibi bizi güvencesizliğe, şiddete ve eşitsizliğe mahkum eden erkek egemen bu düzene karşı “böyle gitmez” demek için buradayız.”

“ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KAZANACAĞIZ”


Açıklamada, “Yıllardır 8 Mart’larda emek sömürüsüne, işsizliğe, güvencesizliğe, erkek-devlet şiddetine, ırkçılığa, irade gaspına, adaletsizliğe karşı sokakları dolduruyoruz. Bu sene de hayatlarımızı kuşatan faşizme, patriyarkaya, erkek-devlet şiddetine, ekolojik yıkıma, kapitalizme, emek sömürüsüne ve saray rejimine karşı; isyanımızı, öfkemizi, mücadelemizi her yerde büyütüyoruz. Özgürlüğümüzü kazanmak ve hayatlarımızı savunmak için 8 Mart’ta ve her günde bir aradayız, alanları, sokakları doldurmaya devam edeceğiz. Dünyayı yerinden oynatacağız. Özgürlüğümüzü kazanacağız.” ifadelerine yer verildi.
Basın açıklamasında zaman zaman sloganlar atıldı; ardından Eğitim-Sen Didim Temsilciliği davul grubu ritim gösteri yaptı.