Aydın Süper Amatör Lig’de mücadele edecek olan Efelerspor, Bölgesel Amatör Lig takımlarından Didimspor’un BAL’daki katılım hakkını devralarak, Bölgesel Amatör Lig takımı oldu. Didimspor’un gerçekleşen kongresine ise Kulüp Başkanı Deniz Polat’ın yanı sıra Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay da katıldı. Kongre sonunda Didimspor’un adı “Aydın Efespor” olarak değişti. Devir işlemlerinin ardından resmi başvurunun hafta içinde yapılması bekleniyor.

“HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ”


Konuyla ilgili olarak Didim Spor Kulübü resmi bir açıklamada bulundu. Açıklamada, “Kulübümüzün katıldığı tüm liglerde namağlup şampiyon olmak suretiyle elde etmiş olduğu başarılar tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Kulübümüz bu büyük başarılar neticesinde BAL liginde mücadele etmeye hak kazanmıştır. Bugün geldiğimiz noktada, kulüp başkanımız Atilla Deniz Polat'ın ailevi sebeplerden ötürü sürekli olarak Didim dışında bulunacak olması karşısında yeni bir iş birliği yapma zaruriyeti hasıl olmuştur. Bu kapsamda, çalışmalarını yakından takip ettiğimiz ve projelerini incelediğimiz ve Aydın futboluna çok büyük katkılar sağlayacağına inandığımız Efelerspor’a tarafımızca bila bedel bir teklif götürülmüş ve bu teklifimizin kabulü ile büyük yeni bir spor kulübün temelleri atılmıştır. Bu iş birliğinin Aydın'ımıza hayırlar getirmesini temenni eder, bu iş birliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.” ifadelerine yer verildi.
Bölgesel Amatör Ligi’nde Aydın Efespor, Aydın Büyükşehir Belediyespor, Çine Madran, Yıldızspor, Kuşadasıspor ve Sökespor, 3. Lig'e çıkma mücadelesi verecek.