Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren haritanın güncel halini paylaştı. 27 Şubat-5 Mart tarihlerine ait haftalık vaka sayısı haritasında Aydın, vaka artışı yaşanan iller arasında yer aldı. Geçen haftaya göre Aydın’da vaka sayısı 42,24’ten 49.42’ye yükseldi. 1 milyon 119 bin 84 kişilik nüfusa sahip Aydın’da son bir haftada görülen vaka sayısı yaklaşık 550 oldu. Kentin 8-14 Şubat günleri arasında vaka sayısı ise 35,21 olarak gerçekleşmişti.

YÜKSEK RİSKLİ İL OLACAK


Salgınla mücadelede ‘orta riskli il’ olarak kabul edilen Aydın’da kontrollü normalleşme dönemine geçilmesi ile birlikte kapalı durumda olan tüm işletmeler yeniden açılmış, hafta sonu sokağa çıkma yasağı gibi kimi kısıtlamalar da kaldırılmıştı. Geçen aydan beri devam eden vaka artışının sürmesi halinde kent, yüksek riskli il kategorisine geçecek ve bazı kazanımlarını da kaybedecek. Yayılmaya devam eden salgının kontrol altına alınması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları salgın tedbirlerine sıkı sıkıya uymaya çağırdı.

“DİKKATLİ HAREKET ETMELİYİZ”


Normalleşmeye kontrollü geçilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Koca, “Ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz” dedi.

“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”


Aydın halkına seslenen Vali Aksoy da, “Salgın nedeniyle kontrollü normalleşme dönemindeyiz. Hayatımızın her alanının normalleşmesi için tüm kurallara uymalıyız. Sağlığımız için hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. Hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

“REHAVETE KAPILMAYALIM”


İl Sağlık Müdürlüğü ise, "Kademeli ve kontrollü normalleşme için tedbirlere her zamankinden daha çok özen gösterelim. Rehavete kapılmayalım. Güzel günler uzak değil, yeter ki kurallara uyma noktasında birbirimize destek olalım" açıklamasını yaptı. Öte yandan bazı yasakların kaldırılmasının yanı sıra havanın da güzel olmasını fırsat bilen Aydınlılar, kendilerini dışarıya attı. Sokak ve caddelerde, yoğunluk oluştu.