Farklı bölümlerde okuyan, pandemiden dolayı üniversitelerine gidemeyip uzaktan eğitim gören Nazillili Duygu Keskin (20), Müşerref Şentürk (19) ve Zeynep Sınav (20), boş zamanlarını değerlendirmek için soya mumu yapmaya başladı. Doğal ve bitkisel içeriği olan soya mumunu yaptıkları duyulunca sipariş almaya başlayan genç kızlar, nasıl para kazanabiliriz diye araştırmaya yöneldi. 3 genç yaptıkları araştırma sonunda doğada çözünebilir olan ve çevre dostu olarak bilinen soya mumlarını 'Shopier' ödeme sistemi ile satışa sunmaya başladı. Boş zamanlarını değerlendirmek için yapmaya başladıkları internetten satış, bir süre sonra minik bir ticarete dönüştü. Her kadının bu tür hobilerle ev ekonomilerine destek sağlayabileceğini belirten genç kızlar, eğitimlerine aksatmadan uzaktan devam ettiklerini belirtti.

“KADINLAR İSTERLERSE HER ŞEYİ YAPABİLİRLER”


Hem okuduklarını, hem de bu işle uğraştıklarını ifade eden Makine Mühendisliği öğrencisi Zeynep Sınav, “Keskin ve güzel bir koku yayan soya mumları doğada kolaylıkla çözülebiliyor. Kadınların isterlerse her şeyi yapabileceklerini, önlerinde hiçbir engel olmadığını söylemek istiyoruz. Bizler de şu an hem okuyoruz derslerimize çalışıyoruz hem de birbirimize destek vererek bu işimizle ilgileniyoruz. Umarız mumlarımızdan alan herkes bunu sever ve bizleri destekler, şimdiden hepsine çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

“GÜVENLE KULLANILABİLİR”


Soya mumlarının evde ekonomik bir şekilde yapılabileceğini dile getiren genç girişimci Sınav, “Soya fasulyesi yağının işlenmiş bir formu olan soya mumundan yapılmış mumlardır. Genellikle kap mumlarıdır, çünkü soya mumu tipik olarak geleneksel mumlardan daha düşük bir erime noktasına sahiptir, ancak bazı katkı maddeleri soya mumu içine karıştırılırsa sütun mumlarına da yapılabilir. Hazır soya mumları pahalı olsa da, evde ekonomik bir şekilde yapılabilirler. İçine ne koyduğunuzu bildiğinizden evinizde güvenle kullanabilirsiniz" dedi.