Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel başkanlığında toplanan, Söke Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında Cumhur İttifakı üyelerine İYİ Parti meclis üyeleri Turgay Avcı, Neslihan Koyuncuoğlu, Mehmet Mert ve Adem Efe destek vererek, Yenicami Mahallesi 115 ada 19 parselde bulunan Zirai Donatım Kurumu Binası, Lojmanı ve Deposu vasıflı taşınmazların Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devrine ilişkin yapılan oylamada red verdi. Şubat ayı meclisinde komisyona havale edilen ve Belediye Başkanı Levent Tuncel tarafından hazırlanan zirai donatım deposunun devriyle ilgili rapora tüm meclis üyeleri olumlu oy kullanırken, meclis toplantısında değişikliğe giden rapora Cumhur İttifakı’nın yanı sıra İYİ Partili meclis üyeleri de destek verdi. Mecliste gerginliğe neden olan oylama sonrası 1 oy farkla karar meclisten geçerken, İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na destek vermesi gerginliğe ve ‘ittifakta çatlak var’ yorumlarına neden oldu.

“İMZALARIMIZIN ARKASINDAYIZ”


Partiler arası ittifakın yanı sıra Söke’de de Belediye Meclisinde ittifak halinde olduğu CHP’nin karşısında oy kullanılmasının büyük tepki görmesinin ardından basın açıklaması yapan İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, “Sadece imzamız olan komisyon raporu doğrultusunda karar alınarak Büyükşehir’e devrini istedik. İYİ Parti olarak tutarlı siyaset gereği komisyon raporunda evet dediğimiz konulara hayır demeyiz ve atmış olduğumuz imzaların her zaman arkasındayız” şeklinde konuştu.

ÇELİKEZ AÇIKLAMASIYLA ŞAŞIRTTI


Çelikez, “Kamu idaresinde her ne kadar sadece hukuki denetim olmuş olsa da bizler vatandaşlarımızın menfaati gereği yerindelik denetimi yapmayı da kendimize görev bilmekteyiz. Ayrıca oylamada patırtı koparan Cumhur İttifakı’nı eksik katılarak verdikleri ret kararında da samimi bulmamaktayız. CHP ile İYİ Parti iş birliği, AK Parti ve MHP iş birliği gibi organik bir iş birliği değildir. Bizimkisi belirli ilkeler ve değerler etrafında bir iş birliğidir” dedi.

‘MİLLET DEĞİL MENFAAT İTTİFAKI’ YORUMLARINA NEDEN OLDU


İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun net ve kesin sözlerle birliktelik vurgusu yaptığı Millet İttifakı için, İYİ Parti İlçe Başkanı Çelikez’in ‘belirli ilkeler ve değerler etrafında birleşme’ olarak nitelendirmesi ise tepki gördü. Bazı siyasiler ise Çelikez’in açıklamasının ittifakları için ‘menfaat ittifakı’ yorumlarına neden oldu. İYİ Partili Çelikez’in açıklaması ve mecliste sergiledikleri duruşun İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Demirci tarafından nasıl değerlendirildiği ise merak konusu oldu.