Meclis Genel Kurulunda konuşan Bülbül, Türkiye’nin taraf olmasına rağmen yükümlülüklerini yerine getirmediği uluslararası sözleşmeleri hatırlattı. Bülbül, “İlk imzacıyız diye övüne övüne bitiremediğiniz İstanbul Sözleşmesi için bile bugün aile değerlerini zedeliyor yalanlarıyla iptali kampanyası başlattınız ve bu kampanyaları destekliyorsunuz.” dedi.

DEMİRTAŞ VE KAVALA KARARLARINI HATIRLATTI


AİHM’in Demirtaş ve Kavala kararlarına atıf yapan Bülbül, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nden doğan yükümlülükleri yerine getirmiyorsunuz sonra ‘imzalamadığımız sözleşmeleri de onay sürecine sokacağız’ diyorsunuz. Kimseyi kandıramazsınız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 2020 raporuna göre 932 ihlalle adil yargılama hakkını ihlalde bulunmuşuz, tutuklukta, kişi özgürlüğü ve güvenliğinde 771 ihlal var, ifade özgürlüğünde 356 ihlal var. Hukuk devleti, demokrasi ve özgürlük konusunda sınıfta kalmışız.” diye konuştu.

“HAKİM VE SAVCILARA COĞRAFİ TEMİNAT YALANI”


Bülbül, 2019’da açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesinde hakim savcılar için coğrafi teminat verildiğini ancak açıklamadan bir gün sonra 4 bine yakın hakim ve savcının yerlerinin değiştirildiğini hatırlatarak özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ÇHD, Osman Kavala, Canan Kaftancıoğlu davalarına bakan mahkeme heyetinin sürekli değiştiğini söyledi. Bülbül, “Yine hâkim ve savcılara coğrafi teminat getireceğiz denildi. Yakında hâkim ve savcıların görev yerleri değişir.” şeklinde konuştu.