İstasyon Caddesinde gerçekleştirilen denetimler, lokantalar, berberler ve kuaförler başta olmak üzere iş yerleri üzerinde yoğunlaştırıldı. Kaymakam Zeybek, denetimle ilgili yaptığı açıklamada, “Normalleşmeye geçtiğimiz bu günlerde, vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza rehberlik anlamında bilgilendirmeler kapsamında ziyaretler yapıyoruz. Önümüzdeki süreçlerde esnaflarımız ve vatandaşlarımız bu hijyen kurallarına uyum sağlayarak mevcut süreçte bu vaka sayılarında olumlu yönde gelişmeleri hep birlikte aşacağız” ifadelerini kullandı.

"DENETİMLERE AĞIRLIK VERECEĞİZ"


“Sonuçta esnaflarımızda ve vatandaşlarımızda bazı eksiklikler olacaktır” diyen Zeybek, şunları kaydetti: “İçişleri Bakanlığımızın bizlerden beklentisi olan dinamik bir denetim faaliyetlerimiz ile birlikte bu denetimlere ağırlık vereceğiz. Vatandaşlarımız da kendi oto kontrolleri ile özellikle HES ihbarları ile bu süreci bu şekilde uygulamayı planlıyoruz. Yeni normalleşme ile birlikte esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın ekonomik anlamda çarkları işlemeye başladığı için bizler de mutlu oluyoruz. Esnaflarımız mekanlarını açmaları ile başlayan ekonomik canlılık umarım hastalık olmadan bu şekliyle devam edecektir. Bu süreci devletimiz, vatandaşlarımız ve esnaflarımız ile hep birlikte aşacağız.”

DUYARLILIK İSTEDİ


Zeybek, sözlerini şöyle tamamladı: “Vatandaşlarımızdan ricamız, son derece dikkatli davranmalarını bekliyoruz, özellikle kurallara uymayan kişilerin kurallara uymamaları durumunda ihbarlarda bulunmalarını bekliyoruz. Kaymakamlığımız ve esnaf odalarımız, bu konu hakkında vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Şu anda Söke ilçemizde 109 komisyonumuz ve 320 kişilik bir denetim ekibimiz var. İlçemizde farklı bir uygulama ile birlikte İlçe Emniyet birimlerimiz ve İlçe Jandarma birimlerimiz de bu denetimlere dahil edilerek uygulamaları daha geniş kapsamlı olarak uygulamaya gayret gösteriyoruz. Bu birimlerimiz normal rutin devriye faaliyetlerini yaparken aynı zamanda denetim faaliyetlerini de aynı anda yapabilecekler. Bunun içinse, dinamik denetim diyoruz, devamlı denetim diyoruz. Bizim denetimlerimizden daha ziyade vatandaşlarımızın yapacak oldukları denetimler bizler için daha farklı olacaktır. Bu amaçla tüm yurdumuzda olduğu gibi bugün ilçemizde denetimlere başladık.”