Konuyla ilgili yaptığı açıklamasında Milletvekili Yavuz, “Karpuzlu ilçemizde, yapımı tamamlanan Akçaabat HİS Göleti’nin gövdesi ön yüzü membran kaplı kaya dolgu tipinde olup temelden 16 metre yüksekliğindedir. Hayvan içme suyu amacıyla yapılan gölet, 1.500 metre iletim hattına sahiptir. DSİ 21. Bölge Müdürlüğümüzce 2017 yılında inşaatına başlanmış olup 2018 yılında imalatları tamamlanmıştır. Devam eden süreçte aşırı yağışlar sebebiyle dolusavak mansap kanalında hasar meydana gelmiş fakat zaman kaybetmeden gerekli tamiratlar yapılarak işletmeye hazır hale getirilmiştir.” diye konuştu.

“YÜZDE 75 FİZİKİ GERÇEKLEŞME TAMAMLANDI”


Hatipkışla Göleti’nin gövdesinin ön yüzü membran kaplı kaya dolgu tipinde olup temelden 35 metre yüksekliğinde olduğunu kaydeden AK Partili Yavuz, “Gölet ve sulama şebekesinin tamamlanması ile birlikte inşallah 1.100 dekar tarım arazisi sulamaya elverişli hale getirilecektir. Yine DSİ 21. Bölge Müdürlüğümüzce 2016 yılında inşaatına başlanan Hatipkışla Göleti ve Sulaması inşaatımızın yapım işinde bugüne kadar yüzde 75 fiziki gerçekleşme tamamlanmıştır. Devam eden süreçte 7161 sayılı Kanun kapsamında ve yüklenici talebi doğrultusunda söz konusu yapım işi Bakanlığımızın oluru ile tasfiye edilmiş, geriye kalan imalatların tamamlanması amacıyla “ Aydın Karpuzlu Hatipkışla Göleti ve Sulaması İkmali” işi ihale edilmiştir. Yüklenici yeni firma ile sözleşme imzalanarak 19 Şubat 2021 tarihinde işe başlanmıştır. Toplam 9 milyon TL yatırım bedeli ile tamamlanacak olan gölet için 2021 yılı Yatırım Programında 1.500.000 TL ödenek sağlanması öngörülmektedir.” şeklinde konuştu.

“740 DEKAR TARIM ARAZİSİ SULAMAYA ELVERİŞLİ OLACAK”


DSİ tarafından yapılacak olan bir başka yatırımın Umcular HİS Göleti olduğunu ifade eden Yavuz, “Umcular HİS Göleti, gövdesi ön yüzü beton kaplı harçlı kargir tipinde olup temelden 11 m yüksekliğindedir. Hayvan içme suyu amacıyla yapılan gölet 2.440 metre iletim hattına sahiptir. Bu yıl içerisinde inşallah imalat çalışmalarına başlanacaktır. Yine DSİ 21. Bölge Müdürlüğümüzce yapılan Şenköy Göleti’nin gövdesi ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde olup, temelden 19 m yüksekliğindedir. Gölet ve sulama şebekesinin tamamlanması ile birlikte ilçemizde 740 dekar tarım arazisi sulamaya elverişli hale getirilecektir. 2015 yılında inşaatına başlanan Aydın Karpuzlu Şenköy Göleti ve Sulaması İkmali işi kapsamında bugüne kadar yüzde 95 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Devam eden süreçte 7161 sayılı Kanun kapsamında ve yüklenici talebi doğrultusunda söz konusu iş Bakanlık Olur’u ile tasfiye edilmiş, sonrasında yine DSİ Bölge Müdürlüğümüzce kalan imalatların tamamlanması amacıyla göletin kalan işi ihale edilmiş ve yüklenici firma ile sözleşme imzalanması sonrasında 15 Şubat 2021 tarihinde kalan işlerin tamamlanması için gerekli çalışmalar başlanmıştır.” dedi.

“ONLAR KONUŞUR, AK PARTİ YAPAR”


Söke, Kuşadası bölgesinin 50 yıllık su sorununu ortadan kaldıracak olan Sarıçay Barajı üzerinden Aydın Büyükşehir Belediyesine atıfta bulunan AK Partili Yavuz, “Bilindiği gibi Sarıçay Barajı’mızın yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bölgemizde olduğumuz zamanlarda ara ara bölge müdürümüz Sn. Göktuğ İlter ile birlikte inşaat alanına giderek çalışmaları yerinde inceliyor, imalat durumu hakkında yetkililerden bilgiler alıyoruz. Barajın yapımı tamamlandığında inşallah bölgemizin 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılamış olacağız. Gerçekten çok büyük bir proje. Tüm maliyeti şuan DSİ tarafından karşılanan barajımız üzerinden muhalefet zaman zaman benim anlam veremediğim çıkışlar yapıyor, barajı biz yapıyoruz diyerek rol kapmaya çalışıyorlar. Bu tavırlarına bizler gülüp geçiyoruz. Kamuoyu nazarında tüm gerçekler ortada. Biz boşuna demiyoruz, onlar konuşur, AK Parti yapar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bizim aziz milletimize hizmetlerimiz devam edecektir. Aydın’ımıza desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyor, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Bekir Pakdemirli’ye, DSİ 21. Bölge Müdürümüz Sn. Göktuğ İlter’e ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.