İçişleri Bakanlığının "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelgesi kapsamında Vali Hüseyin Aksoy, Efeler ilçesinde denetim gerçekleştirdi. Kazım Karabekir Caddesi’ndeki (Sevgi Yolu) denetiminde Vali Aksoy’a İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Efeler İlçe Emniyet Müdürü Kadir Erciyes eşlik etti. Vali Aksoy, Sevgi Yolu’ndaki işletmeleri gezerek esnaftan Covid-19 kurallarına uyulması için gereken özenin gösterilmesini istedi.

“ÇALIŞMAYI ÇOK ÖZLEMİŞİZ”


Vali Aksoy, ayaküstü sohbet ettiği esnafa, “Kurallara titizlikle uyulması lazım. İşletmelerimizin kapanmaması adına herkes üzerine düşeni yapmalı. Maske ve hijyen kurallarına uyalım, mesafemizi koruyalım” diyerek uyarılarda bulundu. İşletmelerin açılmasından duydukları memnuniyetlerini Vali Aksoy’a ileten esnaf ve çalışanlar, “Elimizden geldiğince kurallara uyuyoruz. İnşallah tekrar işletmelerimizi kapatmak zorunda kalmayız. Biz de çalışmayı çok özlemişiz. 6 aydır evdeydik. Dileğimiz tekrar kapanmaması. Bunun için kurallara dikkat etmemiz lazım. İnşallah vaka artışı olmadan bu şekilde devam ederiz” diye konuştular.

3 BİN KİŞİLİK EKİPLE SAHADAYIZ


Koronavirüs denetimiyle ilgili açıklamada bulunan Vali Aksoy, 3 bin kişilik ekiple il genelinde denetimlerin yapıldığını belirterek şunları söyledi: “İlimizde 3 bin kişilik denetim ekibiyle alanlardayız. Bütün kurum müdürlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz konulan kurallara uyulup uyulmadığı konusunda incelemelerde bulunuyoruz. Amacımız Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun ortaya koyduğu kuralların sağlıklı bir şekilde uygulanmasını sağlamak. Aydın ili olarak sarı renkteyiz. Bunu korumak ve daha iyi noktaya taşımak durumundayız. İşletmelerimizin açılması ilimiz için önemli. Bu anlamda koyulan kurallara herkesin titizlikle uyması ve mevcut durumu daha iyi bir noktaya taşıması gerekiyor. Bu noktada Aydın halkının ve işletmelerin duyarlı olması önem taşıyor. Temennimiz bunu hep birlikte başarmak ve daha iyi bir noktaya taşımaktır. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Birlikte mücadele ederek sonuca ulaşabiliriz. Bu yüzden herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.”

“HERKESİN DUYARLI OLACAĞINA İNANIYORUM”


“Hedefimiz mevcut durumu koruyup daha iyiye taşıyabilmek. Sarıdan maviye dönebilmek Aydın halkına bağlı” diyen Vali Aksoy, “İlimizde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Havaların güzel olmasıyla ilgili sahil bölgelerinde bir yoğunlaşma olabileceğini düşünüyoruz. Her bölgenin özelliğine göre denetim ekiplerimizin sayısı farklılaşabiliyor. Kurumlarla iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Odalarımız ve ilgili kurumlarımızla bir toplantı yaptık. Her odamızın kendi meslek gurubuna dahil olan üyelerini bilgilendirmesi ve denetlenmesini istedik. Onlar da ekipler oluşturup denetimler yapacak. Hep birlikte ortak anlayışla bir sonuç alabiliriz. Herkesin bu konuda duyarlı olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.