Kaymakamlık binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Demiralp, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Gökhan Kurgar, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan ile oda başkanları eşlik etti.

DUYARLILIK İSTEDİ


Söke ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın yanı sıra, sizlerin ve bizlerin pandemi kurallarına uyulması ile ilgili bir süreç başlamıştır” diyen Kaymakamı Zeybek, şunları kaydetti: “Kurallara ne kadar uyarsak, arzu ettiğimiz süreci hep birlikte yaşayacağız. Gerek kamu kurumlarımız gerekse meslek odalarımız, Organize Sanayimiz, basınımız ve vatandaşlarımız el birliği vererek bu denetimleri özellikle maske, temizlik ve mesafe kurallarını harfiyen uygulayıp bu kurallara dikkat etmemiz gerekiyor. Söke Belediyemiz ile el birliği ile denetim süreçlerini yapacağız. Vatandaşlarımızın bu sürece, Dinamik Denetim Sistemi süreci dediğimiz uygulamaya uymalarını istiyoruz. Denetim ekipleri kurarak uygulamalara ve denetimlere başlayacağız. İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda bugün bu toplantımızı sizlerle birlikte yapmış bulunmaktayız. Geçmiş günlerde yapmış olduğumuz denetimlerin yanı sıra, Yeni Normalleşme süreci devamında denetimlerimizi daha sık yapacağız. Hükümetimiz, bizler ve sizler ekonomik faaliyetlerinde esnaflarımızın ticari yaşantılarını devam ettirmelerinden yanayız. Tabi bunun içinse ülkemizin vaka sayılarında, mevcut rengini tek amacımız maviye döndürebilmek."

"KURALLARA UYMALIYIZ"


Kaymakam Zeybek, " Aydın ilimiz şu an için sarı renk içerisinde bulunuyor. Bunu sadece kendi ilçe sınırlarımız için düşünmüş olsak bile temennimiz ülkemizi en kısa sürede tamamen mavi renge ulaştırabilmek. Aydın ilimizin başarısı için hep birlik olarak bu hastalıktan kurtulmak durumundayız. Önümüzde bildiğiniz gibi turizm sezonu da bahar ile birlikte başlayacaktır. Aydın ilimiz turizm için çok önemli bir gelir kapısı olduğu gibi döviz geliri için de önemli bir yere sahiptir. Esnaflarımız, vatandaşlarımız bu hastalık sürecinde maddi ve manevi ciddi sorunlar yaşadılar ve bunun için bu sıkıntıların yeniden yaşanmaması için elimizden geldiğinin daha fazlası ile kurallara uymalıyız. Bunun için de denetimlerimizi biraz daha fazlasıyla sıklaştırmak durumundayız" ifadelerini kullandı.

"DENETİM EKİPLERİ OLUŞTURACAĞIZ"


Zeybek, sözlerini şöyle tamamladı: "Denetim ekipleri oluşturacağız, ekiplerimiz her gün sahada olacaklar ve denetim yapacaklar. Bu ekiplerimizin içerisinde odalarımızın ve meslek odalarımızdan üyelerimiz de bulunacak. İş yeri sahiplerinden genelgelere uymalarını isteyeceğiz. Vatandaşlarımızdan da gördükleri her hangi bir olumsuzluk anında ihbarlarda bulunmalarını istiyoruz. Derdimiz ceza yazmak değil, hijyen kuralları içerisinde esnaflarımızın ticari faaliyetlerini devam ettirmeleri ve vatandaşlarımızın da sağlıklı olarak hayatlarına devam ettirmelerini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.