Aydın’ın Çine ilçesinde belediye meclisi, Mart ayının toplantısını gerçekleştirdi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in başkanlığında Çine Belediyesi Sosyal Tesisleri Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan oturumda meclis üyeleri, 7 gündem maddesini görüştü.

İÇ ANADOLU BELEDİYELER BİRLİĞİNE ÜYE OLDU


Oturumda, Çine Belediyesi’nin İç Anadolu Belediyeler Birliği ve Enerji Kentleri Birliği’ne üye olması hususu meclis üyeleri tarafından görüşüldü. Yapılan oylama neticesinde Çine Belediyesi, İç Anadolu Belediyeler Birliği ve Enerji Kentleri Birliği’ne üye oldu. İç Anadolu Belediyeler Birliği’ne Mehmet Kıvrak asil, Muhammet Demir yedek üye, Enerji Kentleri Birliği’ne ise Mehmet Utku Şahin asil, Mutlu Menderes Eşiyok ise yedek üye olarak seçildi.

MECLİS ÜYELERİNE REÇEL İKRAMI


Hamidabat Mahallesi 141 ada 21 parselde kayıtlı zemin kat No:1/F adresli taşınmaz 3 yıllığına İlçe Seçim Kurulu’na, Hamidabat Mahallesi 141 ada 21 parselde kayıtlı 188 Sokak zemin kat No:1-Z/7 adresli taşınmaz ise 3 yıllığına İcra Müdürlüğü'ne, Hamidabat Mahallesi Nuri Ülgüç Sokak No:1 adresli taşınmaz da Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi. Yolboyu Mahallesi 129 ada 6 parsel ve 131 ada 1 parsel sayılı taşınmazların 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile Cumhuriyet Mahallesi 1 ada 8-11-12 ve 14 parsel sayılı taşınmazların 1/1000 ölçekli uygulama imar planı oy birliği ile komisyona sevk edildi. Ayrıca Çine Belediye Meclis üyelerine, belediye bünyesinde çalışan kadın işçiler tarafından hazırlanan turunç reçeli ikramında bulunuldu. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, meclis üyelerinden henüz marka değeri bulunmayan ve deneme aşamasındaki turunç reçelinin tat değerlendirmesi yapmaları ve fikirler sunmalarını istedi.

AK PARTİLİ ÇAYIR’DAN AKÇAOVA'YA ÇÖP KAMYONU TALEBİ


AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Efraim Çayır ise Akçaova Mahallesi'ne çöp kamyonu talebinde bulundu. Akçaova’nın çöp kamyonu ihtiyacı olduğunu belirten Çayır, “Akçaova belde vasfında iken çöp kamyonu ve kepçe gibi birçok hizmet aracını Çine Belediyesine yasa gereği devretti. Şuan Akçaova Mahallemizde çöp kamyonuna ihtiyaç var. Bu konuda gerekli çalışmanın yapılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, belediye bünyesine yeni alınacak olan hizmet aracı çalışmalarının devam ettiğini ve bunun için kredi kullanmaları gerektiğini belirterek, "Belediyemize yeni hizmet araçları tahsis edeceğiz. Sadece Akçaova için değil diğer mahallelerimiz için de fayda sağlayacak bu araçlara ihtiyacımız var.” dedi.
Toplantıya, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, CHP Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok ve CHP Çine Gençlik Kolları Başkanı Tayfun Cesur da katıldı.