Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla 'Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak Projesi'ni hayata geçirdi. Gençlerde bayrak sevgisi ve tarih bilincinin geliştirilmesinin amaçlandığı proje kapsamında, 81 ilde gençler tarafından taşınacak olan Türk bayrakları, Çanakkale Şehitliği'ne götürülecek. Ege Bölgesi'nde Afyon'dan yola çıkarılan bayrak, Denizli ve Muğla'nın ardından Aydın'a ulaştı. Muğlalı genç Elif Işıkelekoğlu, ilinden getirdiği bayrağı, Aydın Valiliği'nde gerçekleştirilen törende İzmir'e ulaştırılmak üzere Aydınlı genç Umut Develi'ye teslim etti. Törende Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan ve Muğla İl Müdür Yardımcısı Seda Cesur hazır bulundu.

"BAYRAKLAR ÇANAKKALE'YE GÖTÜRÜLECEK"

İl Müdürü Turan, yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde 81 ilde 81 gençle bayrak taşıma etkinliği başlattıklarını söyledi. Ege Bölgesi'nde Afyon'dan yola çıkartılan bayrağın, Aydın'a teslim edildiğini belirten Turan, "Aydın olarak biz de bayrağımızı İzmir'e teslim edeceğiz. Bayrağımız, Manisa, Uşak ve en son olarak Kütahya'ya gidecek. Kütahya ve diğer bölge illerimizdeki gençlerimiz, bayraklarımızı hep birlikte Çanakkale'ye götürecek" dedi.

“BİZDEN SONRAKİ KUŞAKLARA AKTARMAK DURUMUNDAYIZ”

Vali Aksoy da, bağımsızlığın sembolü bayrağın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koordinasyonunda, gençler tarafından Çanakkale’ye götürülecek olmasından memnun olduklarını söyledi. Bayrağın önemini ve anlamını anlatmanın görevleri olduğunu belirten Aksoy, "Geçmişte bu ülke için kanlarını, canlarını veren atalarımızı çok iyi anlamak ve bizden sonraki kuşaklara da aktarmak durumundayız. Bu anlamda yapılan etkinlik içerisinde gençlerimizin yer almasını, diğer gençlerimizin de konuyu özümsemesi bakımından oldukça önemli buluyorum. Kendilerini kutluyorum. Bütün şehitlerimizi de rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.