Olay, sabaha karşı 05.00 sıralarında Karacasu'ya bağlı Yenice Mahallesi Cami Caddesinde meydana geldi. Çıkan yangında Hakan Kuyucaklıoğlu’na ve Karacasu Belediyesi Eski Belediye Meclis Üyelerinden Necdet Kuzu’ya ait birer ev ve Güngör Erdem’e ait bahçe mutfağı tamamen yandı. Yangının çıkış sebebi bilinmezken yapılan incelemelerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

İTFAİYE DAİRE BAŞKANI DA OLAY YERİNE GELDİ

Yangını ilk olarak koku sebebiyle uyanan Necdet Kuzu fark ettiği iddia edilirken, mahalle sakinlerinin de haberdar olmasının ardından itfaiyeye haber verildi. Yangına Aydın Büyükşehir Belediyesine ait Karacasu İtfaiyesinin yanı sıra, Horsunlu, Kuyucak, Nazilli ve Aydın Merkezden gelen 5 arazöz ile 3 su tankeri ve ekipler müdahale etti. Karacasu Belediyesi su tankerinin de takviyede bulunduğu yangın sebebiyle Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Evleri tek tek gezip ekiplerden bilgi alan Adanır, 5 arazöz, 3 su tankeri ile yangına müdahale edildiğini söylerken "Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

ÇIKIŞ SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

Yenice Muhtarı Cavit Paksoy, Belediye Meclis Üyesi Nuri Öncü ve mahalle sakinleri de çalışmalara destek verdi. Ev sahiplerinden Hakan Kuyucaklıoğlu’nun İngiltere’de yaşadığı öğrenilirken yangın sırasında evlerinde bulunan diğer ev sahiplerinin sağlık açısından herhangi bir sorun yaşamadıkları kaydedildi. Evlerin iç içe olması sebebiyle diğer ev sahipleri de büyük korku yaşadı. Çevredeki evlere sıçrayan yangında bazı vatandaşların bahçe depolarındaki kömür ve odunların da zarar gördüğü bilgisi verildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatılırken Olay Yeri İnceleme ekipleri de alana yerine gelerek incelemelerde bulundu.