Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısı ile Efeler ilçesi, Atatürk Kent Meydanı’nda afet eğitim çadırı kuruldu. AFAD araç ve ekipmanlarının sergilendiği çadırda, İl Müdürü Ramazan Harman, kurum personeli ve AFAD gönüllüleri, deprem ile ilgili toplumsal farkındalığı artırmak için çalışmalar yaptı. Vatandaşların ilgi gösterdiği çadırı, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay da ziyaret etti.

“EĞİTİMLERE HALKIMIZIN İLGİ GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ”

Çadırda incelemelerde bulunmasının ardından, açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, İçişleri Bakanlığı’nın 2021’i afet eğitim yılı olarak ilan ettiğini hatırlatarak, "AFAD İl Müdürlüğü’müzün koordinasyonunda, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla iş birliğinde bu yıl afet ile ilgili önemli eğitim çalışmaları yapılacak. Afet anında neyi, nasıl yapacağımız konusunda bilgi sahibi olmak oldukça önemli. Bu amaçla yürütülen eğitim çalışmalarına, halkımızın ilgi göstermesini ve bu eğitimlerden yararlanmasını istiyoruz. İnsanlarımızı özellikle AFAD gönüllüsü olmaya davet ediyoruz. E-devlet sistemi üzerinden müracaat ederek, eğitimlerini alarak, AFAD gönüllüsü olabilirler. Bu anlamda duyarlı olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“DUYARLI OLMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Türkiye’nin deprem kuşağı içerisinde yer aldığını hatırlatan Vali Aksoy, “Ülkemizde fay hatları mevcut. Doğal afetler de son yıllarda sıkça karşılaştığımız konular arasında yer alıyor. Bu konuda daha duyarlı hale gelmek toplum olarak hepimizin görev ve sorumluluğu. Afet yaşamadığımız bir süreç geçirmemizi diliyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızla, afetlere karşı iş birliği içerisinde, büyük ciddiyetle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
AFAD gönüllüleri ile sohbet etmesinin ardından Vali Aksoy, çadırdan ayrıldı.