Ses Gazetesinde “Evlilik teklifi uğruna doğayı kirlettiler” başlığı ile yayınlanan haberin ardından konudan haberdar olan Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, konuyla ilgili inceleme başlattı. Yapılan araştırmalar sonucu olayın hafta sonu sokağa çıkma yasağının olduğu 13 Şubat Cumartesi günü gerçekleştiği saptandı. Nazilli’den gelerek kız arkadaşı T.Ö. için sürpriz evlilik teklifi organizasyonu hazırlayan N.K. ve kendisine yardımcı olmak için şelalede bulunan yakını H.K’ya çevreyi kirletmek ve sokağa çıkma yasağına uymamaktan 10 bin 560 lira idari para cezası kesildi.

NAZİLLİ’DEN GELMİŞLER”

Yapılanların kabul edilebilir olmadığını ifade eden Soley, yaptığı açıklamada, “Araştırmalarımız sonucu yapanları saptadık, kendilerine çevreyi kirletmek ve sokağa çıkma yasağına uymamaktan idari para cezası kestik. Orada bulunan bir belediye personeli ve ilçe sakininin olayla ilgilerinin olmadığını, tesadüfen orada olduklarını öğrendik.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Doğaseverlerin oluşturduğu parkur sayesinde düzenlenen yürüyüşlerle adından söz ettiren doğa harikası Bahçeköy Şelalesinde gerçekleştirilen evlilik teklifi organizasyonu adeta çevre katliamına neden oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 110 bin liralık yatırım yaptığı şelalenin temizlik ve otopark gibi hizmetleri yapılan protokolle Karacasu Belediyesine devredilirken burada izinsiz evlilik teklifi organizasyonu düzenlendi. Hafta sonu yasaklarının da olduğu gün yapılan organizasyon sonrası şelalenin aktığı yamaca asılan üzerinde “Benimle Evlenir misin” yazılı pankart bir haftadır orada durmaya devam ederken atılan konfetiler, yapılan balon süslemeleri, yakılan mumlar olduğu gibi bırakıldı. Yaklaşık bir haftadır şelalede durmaya devam eden çöpler suya karışırken duyarlı vatandaşlar da duruma isyan etti.