Söke Kooperatif Başkanı Refik Karataş ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Aydın-Muğla İlleri 3. Bölge Birliği Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Başkanı Necip Saraç ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri inşaat alanında incelemelerde bulundu.

"ESNAFIMIZA DESTEK OLACAK"


Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Şubat ayı toplantısı sonrası yapılan incelemeler sonrası açıklama yapan Söke Kooperatif Başkanı Refik Karataş, esnaf kooperatiflerinin gönlünde esnafların mutlulukları, huzuru ve sağlıkları olduğunu söyledi. Esnafların sıkıntılar çekmiş olsalar da önümüzdeki günlerde umut ettikleri günlere yeniden kavuşacaklarına inandığını ifade etti. Karataş; "Birliğimizin her ay yapmış olduğu toplantılar kapsamında bu ay Kooperatif Başkanlarımızı Söke'de ağırlamış olmaktan duyduğumuz mutluluğu belirtmek istiyorum. İnşaatımız şu an için beklentilerimiz doğrultusunda devam ediyor. İnşallah Ağustos ayının sonu veya Eylül ayı başı gibi inşaatımızın bitmesini ümit ediyoruz. Birinci katı iş merkezi, ikinci katı kurum ve en üst katı da toplantı salonu ve düğün salonu olarak planlıyoruz. Arka bölümünü de yazlık düğün salonu olarak planladık. Esnaf ve sanatkarlarımızın düğünlerini ve cemiyetlerini bu merkezde yapmalarını bekliyoruz. Burada amacımız esnaflarımızın düğünleri için para harcamalarını istemiyoruz, sadece onlara bir nebze olsun katkı sağlamak. Amacımız Söke’miz için kalıcı bir eser bırakmak. Bu tesisin kazandırılması için emeği geçen herkese ve özellikle kooperatifimizin yönetim kurulu üyelerine teşekkürü bir borç biliyorum" diye konuştu.

"HER BAŞKANA BÖYLE BİR HİZMET NASİP OLMAZ"


Esnafların büyük Türkiye’nin bel kemiği olduğunu söyleyen Bölge Başkanı Necip Saraç; "Refik başkanımız hiçbir yerden, kurum veya kuruluştan yardım almadan bu görmüş olduğunuz eseri esnaflarına kazandırmak için canla başla çalışarak ortaya koymuştur. Her başkana böylesine bir bina yapımı nasip olmaz. Kendilerine şahsım ve yönetimim olmak üzere kendilerine teşekkür ediyorum. Bizim beklentimiz ve çalışmalarımız esnaflarımızın huzur ve mutluluklarıdır" dedi.