Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde Söke Kaymakamı Soner Zeybek başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Fatih Demiralp, Garnizon Komutanı Topçu Albay Murat Kandur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Kurgar, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile daire amirleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

"UYUŞTURUCUYU KÖKTEN BİTİRMEK İSTİYORUZ"


Şubat ayı güvenlik toplantısında konuşan Kaymakam Soner Zeybek, suç ve suçlu ile mücadelede emniyet ve jandarmanın başarılı operasyonlar yaptığını söyledi. İlçede narkotik konusunda herkesin bu soruna ortak olarak çözüm için destek vermesini isteyen Kaymakam Zeybek; "İlçemizde görevimin 7. ayını doldurmuş bulunmaktayım. Söke’mizde konu hakkında incelemelerde bulunduk. Suç ve suçlularla mücadelede emniyet ve jandarma personelimizin başarılı operasyonlar yaptıklarını biliyoruz. Uyuşturucuyla topyekun hepimizin mücadelesine ihtiyacımız var. İlçemizde, hedefimiz ve vizyonumuzun uyuşturucu konusunu kökten bitirmek ve bu konu hakkında var gücümüzle çalışmak, tabi ki bu arada toplamsal birlikteliğe de ihtiyacımız var."

"EVLATLARIMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU"


Sökelilerin uyuşturucu konusunda emniyet güçlerine destek vermesini ve ihbarda bulunmasını isteyen Zeybek; "Yapılan her gerçek olan ihbar, bizler için çok önemlidir. Bu bizlerin, sizlerin, çocuklarımızın ve gelecek günlerimiz için yarınlarımız için hassasiyetle önem vermemiz gereken bir konu. Bu sebepledir ki Toplum Destekli Polislik dediğimiz uygulama ile sizlerin destekleri bizler için çok önemli. İçişleri Bakanlığımızın bir uygulaması olan UYUMA adıyla bir sistem mevcut. Bu uygulamayı akıllı cep telefonuna uygularsanız, anında bizlere veya emniyet mensuplarına çok kısa sürelerde ihbarlarınızı yapabilirsiniz. Hedefimiz bir tek evladımız dahi olsa bu uyuşturucu illetinden kurtarmak. Bunun bir çığ gibi büyüyeceğini biliyoruz. Aynı zamanda ailesini kurtarmış olacağız. Belki de eşini ve çocuklarını kurtarmış olacağız. Bugünkü bir içici yarının satıcısı olacaktır. Onun satacak olduğu madde 30 gencimizi veya evladımızı bağımlı yapacak ve bu çocuklarımızı kurtarmış olacağız. Bunu bu şekilde çığ gibi katlayabiliriz. Uyuşturucudan kurtaracağımız her evladımız bizler için çok çok önemlidir. İlçemizde mevcut metruk binalar var bu binalar maalesef bu tür suçların işlendiği mekanlar oluyor. Bu binaların bir an önce yıkılması gerekmektedir. Söke Belediyemiz en kısa zamanda bu binaların yıkılması için çalışmalara başlayacaktır" dedi.
Toplantıda, Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü personellerinden Mehmet Tezcan tarafından yapılan sunumun ardından Söke ilçesinde meydana gelen narkotik çalışmalarının yanı sıra narkotik ve uyuşturucu mücadeleleri hakkında açıklamalarda bulunuldu.