Nazilli’ye kazandırılacak kompleks için Ankara’da 1 Aralık 2020 tarihinde ihale gerçekleştirilmiş, 10 Şubat 2021’de sözleşme imzalanmıştı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Yaşam Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Merkezi için yüklenici müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı. Yer tesliminde, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak ve yönetim kurulu, yüklenici firma yetkilisi Bilim Altyapı İnşaat Şirketi Proje Müdürü Ümit Akyol, firmanı diğer yetkilileri, Bakanlık yetkilileri ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri hazır bulundu. Cumhuriyet Mahallesi’nde eski SSK Hastanesi'nin bulunduğu 11 bin 267 metrekarelik alana yapılması planlanan projede 30 üniteli Nazilli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Yaşam Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yer alacak. Proje alanında gezerek incelemelerde bulunan heyet, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

“20 AYDA BİTECEK, 41 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK”


“Nazilli adına proje için gururlu bir gün yaşıyoruz” diyen AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, “Zeminde toplam 5 bin 34 metrekare inşaat alanına sahip olacak olan, 4 katlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binası, 3 katlı Sağlıklı Yaşam Merkezi ve 2 katlı Aile Sağlığı Merkezi ile buna ek olarak yapılan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu binasının altı otopark olarak değerlendirilecek. Nazilli adına haklı ve gururlu bir gün yaşıyoruz. Proje 41 milyon liraya mal olacak ve 20 ay içerisinde tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

“2021, NAZİLLİ İÇİN HİZMET VE PROJE YILI OLACAK”


Yeni projeler hakkında bilgiler veren Abak, “2021’de daha birçok proje ilçemize yapılacak. Projeler bununla da sınırlı kalmayacak. Bir ay içerisinde eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alana 24 derslikli okul binası inşaatının ihalesini gerçekleştireceğiz. Bugün Aydın Valiliği YİKOP Başkanlığı tarafından o projeyle entegre Zafer Mahallesi 8 derslikli anaokulun ihalesi gerçekleştirildi. İnşallah bir iki ay içerisinde sözleşme ve yer tesliminin ardından o projemizin de inşaatı başlayacak” diye konuştu.

“NAZİLLİ'MİZ HİZMETLERİN EN GÜZELİNE LAYIK”


Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ise, “Biz her zaman söylüyoruz. Nazilli'miz hizmetlerin en güzeline layık. Ben öncelikle hem Nazilli'ye hem de çevre ilçelerimize hizmet verecek olan bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum. 1 Aralık 2020 günü ihalesi gerçekleştirilen sağlık merkezimizin değerlendirme süreci tamamlanmış, 10 Şubat 2021 günü itibariyle sözleşmesi imzalanmıştı. Bugün ise yer teslimi gerçekleşti. Zeminde toplam 5.034 m2 inşaat alanına sahip olacak olan kompleksimiz, 4 katlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binası, 3 katlı Sağlıklı Yaşam Merkezi ve 2 katlı Aile Sağlığı Merkezi artı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olarak hizmet verecek. 600 gün içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Başta bu sağlık kompleksimiz olmak üzere Aydın'ımıza ve Nazilli'mize sağlık alanındaki diğer yatırımlarımızın kazandırılmasında katkı sunan, bu güzel hizmetlerin gelmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum" dedi.