Tüm dünyada görülen koronavirüs birçok sektörü olumsuz etkiledi. Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında ülkede bazı sektörlerdeki iş yerleri geçici süreliğine kapatıldı. İş yerleri kapatılan sektörlerin başında yer alan kahvehaneci işletmecilerinden Haluk Yalçınöz, Aydın’ın Söke ilçesinin Ağaçlı Mahallesi’ndeki dükkanının açılacağı günlerin hayalini kuruyor.

“DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”


Kahveci esnafı olarak pandemi döneminde zor günler geçirdiklerini ifade eden Yalçınöz, “Mekanlarımızın açılmasını tabi ki dört gözle bekliyoruz. Yasaklar konusunda da devletimizin aldığı kararların her zaman arkasındayız. Bizler de esnaf olarak elimizden gelen çaba ve sabrı gösteriyoruz. Üç ayı geçen bir süredir mekanlarımız kapalı olduğu için hizmet veremiyoruz. Bu anlamda zorluklar çekiyoruz. Ancak bu dünyayı ve ülkemizi saran hastalıktan bir an önce kurtulabilmek için devletimizin aldığı tedbirlere birebir uyuyoruz. Esnaf olarak zor bir süreç geçirsek bile sabrediyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu zor günleri atlatacağız. Esnaf olarak bu dönemde talebimiz, ödemek zorunda olduğumuz ücretlerin bu dönemde kaldırılmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI


Ayrıca Yalçınöz, normalleşme sürecine geçmek için vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Dükkanlarımızı açmamız, vaka sayılarının azalmasına bağlı. Bu anlamda tüm vatandaşlar olarak kurallara uyalım ve vakanın yayılmasını önleyelim. Zor günler geçiren, dükkanlarının açılmasını bekleyen biz esnaflar için lütfen kurallara uyalım.” şeklinde konuştu.