En son gerçekleşen kongrenin ardından kooperatif içerisinde işleyişin daha da kurumsal temeller üzerine oturması adına radikal kararlar alarak bazı görev değişikliklerine giden Söke Tariş Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, kooperatif müdürlüğüne yönetim kurulu kararıyla 30 yıl önce kooperatife mevsimlik memur olarak giren Muhasebe Yardımcısı Dilek Coşkun'u atadı. Gerekli kriterleri taşıması ve çekirdekten yetişerek kooperatif işleyişiyle ilgili gerekli liyakat ve donanıma sahip olması nedeniyle Başkan Özer tarafından göreve getirilen Müdür Coşkun, görevini en iyi şekilde yerine getireceğini belirtti.

"KURUMUMUZU DAHA ÜST SEVİYELERE TAŞIYACAĞIZ"

Göreve getirilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, 131 No'lu Söke Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin şu an gelebileceği en üst noktalara geldiğini söyleyen Müdür Coşkun, "Bunda başta Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İsmail Özer ve Yönetim Kurulu Üyesi çalışma arkadaşlarının emekleri çok büyüktür. Beni bu göreve layık gördükleri için kendilerine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Birlikten Kuvvet Doğar ilkesiyle Yönetim Kurulumuz, ortaklarımız ve mesai arkadaşlarımızla birlikte kurumumuzu daha üst seviyelere taşıma yolunda çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

DİLEK COŞKUN KİMDİR?


1971 Söke doğumlu olan Dilek Coşkun, ilköğrenimini Kisir Köyü'nde, ortaokul ve lise öğrenimini ise Söke'de tamamladı. Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü mezunu olan Dilek Coşkun, ilk iş tecrübesine 1991 yılında 131 Nolu Söke Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifinde mevsimlik personel olarak başladı. 2000 yılında daimi kadroya geçti. 2019 yılında Muhasebe Yardımcılığı sınavını kazanarak bu görevde çalışmaya devam etti. 11 Ocak 2021 tarihinde de 1991 yılından bu yana emek vermiş olduğu kurumda Müdürlük görevine atandı. Evli ve iki çocuk annesi olan Coşkun, aynı zamanda 72 yıllık kooperatif tarihinde ilk kadın müdür olma özelliğini de taşıyor.