Aydın’ın Koçarlı ilçesinde başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu, örnek bir projeyi de hayata geçirdi. Bugüne kadar birçok alanda sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu, Türkiye’den 10, Slovakya’dan bir olmak üzere toplam 11 üyesi bulunan Yerli Tohum Sağlıklı Nesil (Native Seed, Healthy Generation) eTwinning Projesi’nde yer aldı. 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdür Yardımcısı Nuray Akyıldız ile Denizli Pamukkale Anaokulu Müdürü Zeynep Çiftçi Topaloğlu’nun yaptığı proje, büyük başarı elde etti.


PROJE, ÖĞRENCİLERDE FARKINDALIK OLUŞTURDU


Okul öncesi dönem çocuklarında ve ailelerinde yerli tohum ve doğal tarım konusunda duyarlılık geliştirmek, yerli tohum kaynaklarımızı arttırıp milli tarıma katkıda bulunmak, yerli üretimi özendirip sağlıklı nesiller yetiştirilmesine aracılık etmek ve okul öncesi eğitimin bir parçası olan Değerler Eğitimi kapsamında çocukların sorumluluk duygusunu geliştirmek hedefi doğrultusunda hayata geçirilen proje, farkındalık oluşturdu. Proje çerçevesinde 3-6 yaş grubu öğrencilerle yerli tohumla çimlendirme çalışmaları ve büyüme sürecini 5E Modeli ile gözlemleme etkinliklerinin yanı sıra çevrimiçi seminerler de gerçekleştirildi. Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası kapsamında hikaye anlatıcısı okul öncesi öğretmeni Hürriyet Burhan’ı davet ederek çevrimiçi masal saati, Pamukkale Üniversitesi akademisyenlerinden Doç Dr. Nilgün Cevher Kalburan’ı davet ederek “Okul Öncesi Eğitimde 5E Modeli” konulu çevrimiçi seminer gerçekleştiren projenin üyeleri arasında Esin İnce Gündüz, Gonca Nacak, Gönül Demircan, Gülfidan Sarıkaya, Meryem Öztürk, Raziye Ünal, Selin Sücüllü, Tülay Topdaş, Tinkara Urek de yer aldı. Ayrıca proje kapsamında Güvenli İnternet Günü etkinlikleri dolayısıyla Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile iletişime geçilerek çevrimiçi seminer talebinde bulunuldu. Eğitim Görevlisi Uğur Bulut tarafından “Siber Tehlikelerden Kendimizi Nasıl Koruyabiliriz?” ve “Güvenli İnternet Kullanımı” konularında çevrimiçi seminer gerçekleştirildi.

YERLİ TOHUMDAN FİDE DİKECEKLER


Müdür Yardımcısı Nuray Akyıldız öncülüğünde 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri, proje çerçevesinde birçok etkinlik gerçekleştirdi. Uygulanan eğitimler çerçevesinde 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri, yerli tohumun kullanılmasının önemi konusunda bilinçlendi. Proje çerçevesinde yerli tohum üretecek olan 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri, şu an çimlendirme aşamasında olan yerli tohumlardan çeşitli fideleri okul bahçesine önümüzdeki günlerde dikecek. Yerli tohumdan elde ettikleri ürünleri tüketecek olan öğrenciler, böylelikle proje çerçevesinde sağlıklı beslenme konusuna da dikkat çekecek. Proje kapsamında çocuklar ve ailelerde yerli tohum, doğal tarım konusunda duyarlılık geliştirerek sağlıklı nesiller yetiştirilmesine aracılık edecek olan 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri, okul yönetimi ve öğretmenleri, elde ettikleri başarıyla Koçarlı’nın gururu olarak takdir topladı.