Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, 1964-1976 yılları arasında Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil eden merhum Fettah Günay’ın adının yaşatıldığı Yeniköy’deki Trap Atış Alanı’nın, ‘Uluslararası Fettah Günay Trap Atış Alanı’ olarak düzenlenmesi için çalışma başlatacaklarını duyurdu.

KOÇARLI’NIN ADINI ULUSAL PLATFORMLARDA DUYURACAĞIZ”

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı ve Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ile birlikte Koçarlı’daki bazı projelere dönük saha ziyaretlerinde bulunan Başkan Kaplan, Koçarlı Yeniköy Fettah Günay Trap Atış Alanı’ndaki incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Koçarlı’nın adını atıcılık sporunda uluslararası bir öneme kavuşturmak için kolları sıvadıklarını belirtti. Türkiye’yi 1964-1976 yılları arasında atıcılık sporunda yurt dışında başarıyla temsil eden merhum Fettah Günay’ın anısına düzenlenen yarışmalara, uluslararası bir boyut kazandırmak için atış alanında çalışma başlatacaklarının müjdesini veren Başkan Kaplan, “Yeniköy Fettah Günay Trap Atış Alanı artık ‘Uluslararası Fettah Günay Trup Atış Alanı’ olacak. Yaptığımız tüm projelerde Koçarlımızın adını ulusal platformlarda da duyurmaya hazırlıyoruz. Mevcut atış alanını, 120 dönüm alan üzerinde genişleterek, standartlara uygun, daha modern, sosyal alanlar ve kafeteryaların bulunduğu bir alana dönüştüreceğiz.” dedi.

“ÇALIŞMALAR EN KISA SÜREDE BAŞLAYACAK”

Otoban, Turizm Yolu ve Havaalanı’na yakınlığı göz önünde bulundurulduğunda ulaşım imkanları bakımından elverişli bir konumda olan Yeniköy Fettah Günay Trap Atış Alanı’nı, Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak kapsamlı bir düzenlemeden geçireceklerini söyleyen Başkan Kaplan, “İlçemize değer katacak projeler üretmeye devam ediyoruz. AK Parti Aydın Milletvekilimiz Sayın Rıza Posacı, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Cenap Fillikçioğlu ve Belediye Meclis Üyelerimiz ile birlikte mevcut atış alanı üzerinde incelemelerde bulunduk. Çalışmalar en kısa süre içerisinde başlayacak. Atıcılık sporunda Koçarlı’nın yanı sıra ilimizin de adının duyulmasına ve tanıtımına katkı sağlayacak olan projemizin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

“KOÇARLI’DA YENİ FETTAH GÜNAYLAR YETİŞTİRECEĞİZ”

1987 yılında vefat eden Fettah Günay’ın vefatının bir yıl öncesine kadar spor hayatına devam ettiğini ve Koçarlı Yeniköy’ün ilk belediye başkanı olduğunu da hatırlatan Başkan Kaplan, “Hayata geçecek olan projemiz vesilesiyle Merhum Ferhat Günay’a olan vefa borcumuzu da ödemiş olacağımızı düşünüyoruz. Fettah Günay’ın sayısız Türkiye Şampiyonluğu, 1964 yılında İsrail’de düzenlenen Uluslararası müsabakalarda 1’incilik, 1972 yılında Bulgaristan’da Balkan Şampiyonluğu var. Kendisi 1972 yılında Munih Olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmiş ve kafilenin başında da Türk Bayrağı’nı taşımıştır. Sayısız başarısıyla atıcılıkta Aydın ve Türkiye için sembol bir isim olmuştur. Koçarlı’da yeni Fettah Günaylar yetişmesi için de biz de üzerimize düşeni yapacağız. İlk adımı da mevcut atış alanını uluslararası müsabakalara uygun hale getirerek atmış olacağız.” ifadelerini kullandı.