Karacasu Kaymakamlığına yapılan başvurunun kabul edilmesi ile ilçede bulunan Atatürk Parkındaki şehitler anıtında düzenlenen etkinlikte, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Küpelioğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Pınar Üvez, İYİ Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihal Deliktaş ve her iki partinin yöneticileri yer aldı. Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Nail Kurt, etkinliğin önem ve anlamına ilişkin ortak açıklamayı okudu.

ETKİNLİĞİN GEREKÇESİ ANLATILDI

Nail Kurt konuşmasında, "Sayın basın ve sevgili arkadaşlar, hepimizin malumu olduğu üzere ülkemiz 40 yıldır PKK terör örgütü ile mücadele etmektedir. Bu mücadelede nice canlar verilmiştir. Elbette ki milletimizin birliği ülkemizin bölünmez bütünlüğü için yapılan bu mücadelede her zaman devletimiz ile beraberiz. Biz yüreği yanan annelerin, yüreği yanan babaların, yüreği yanan eşlerin ve yüreği yanan çocukların yanında olduğumuzu duyurmak için buradayız" dedi.

"TERÖRÜ VE DESTEKÇİLERİNİ LANETLİYORUZ"

Sözlerini sürdüren Kurt, "Çok zor şartlarda terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu duyurmak için buradayız. Biz kahraman güvenlik güçlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet dilemek adına buradayız. Gara şehitleri ile Karacasu şehitlerinin cennette komşu olduklarını duyurmak adına buradayız. Terörle mücadelede her zaman devletimizin, milletimizin ordumuzun, polisimizin yanında olduğumuzu duyurmak adına buradayız. Bu bağlamda ilk şehidimizden son şehidimize kadar bütün şehitlerimize, özel olarak da bu hafta şehit olan 16 vatan evladımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da rahmet ve minnetle anıyoruz. Ülkemize musallat olan başta PKK olmak üzere bütün terör örgütlerini ve bunların ulusal ve uluslararası destekçilerini lanetliyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı. Etkinlik şehitler için okunan dualarla sona erdi.