Aydın’ın Efeler ilçesinde İstiklal Mahallesi ile Adnan Menderes Mahallesi arasında kalan Muğla karayolu üzerindeki kavşak, mevcut haliyle kazalara adeta davetiye çıkarıyor. Meydana gelen ölümlü ve yaralamalı kazalardan dolayı vatandaşlar tarafından ‘ölüm kavşağı’ olarak adlandırılan kavşak için mahalle sakinleri yetkilileri göreve davet etti. Kavşağın hem yayalar hem sürücüler için tehlike saçtığını ifade eden vatandaşlar, araçlar için trafik lambası, yayalar için üst geçidin yapılmasını istiyor.

“YAYA GEÇİDİNDE BEKLERKEN KORKU YAŞIYORUZ”

Efeler’de en yoğun trafik akışının bu bölgede gerçekleştiğini kaydeden vatandaşlar, “Günde binlerce araç, bu yolu kullanıyor. Biz vatandaşlar olarak yolun karşısına geçmek isterken adeta ölümle burun buruna geliyoruz. Yaya geçidinde beklerken bile korku yaşıyoruz. Çünkü yaya geçidi güvenli değil. Burada meydana gelen kazalarda araçlar, refüjün bulunduğu yaya geçidine kadar çıkıyor. Yaya geçidinin etrafı da güvenli hale getirilerek yayalar meydana gelebilecek olan kazalara karşı korunmalı. Muğla yönünden ve otobandan çıkan araçlar nedeniyle gün boyunca yol, büyük bir trafik yoğunluğu yaşıyor. Bölgede trafik lambasının olmamasından dolayı karşıya geçeceğimiz vakit, bazen 3-4 dakikanın üzerinde kavşakta beklemek zorunda kalıyoruz. Bu araç yoğunluğundan yolun karşısına koşarak geçmek zorunda kalıyoruz. Bizim yayalar olarak talebimiz, kavşağa üst geçit yapılması ya da trafik lambasının konulması. Üst geçit ve trafik lambası, bölgedeki vatandaşların güvenli bir şekilde yolun karşısına geçmesini sağlayacak. Telafisi olmayan kazaların önüne geçmek için yetkililere göreve davet ediyoruz.” dedi.

“TRAFİK LAMBASI MUTLAKA KONULMALI”

Kavşağın mevcut haliyle sürücüler için de büyük tehlike oluşturduğunu dile getiren vatandaşlar, “Bu kavşak, doğu ve batı yönüne çıkan yollara göre yaklaşık 5 metre sağ ve sola doğru inşa edilmiş. Kavşaktan doğu ve batı yönüne gitmek isteyen sürücülerin, manevra yapması gerekiyor. Çünkü kavşağın karşısında yol değil, kaldırım bulunuyor. Bu anlamda kavşakta en az iki, üç araç karşı yöne geçmek istediğinde bir araç diğer araçların geçmesini kara yolunda beklemek zorunda kalıyor. Bu durumda hem o araç sürücüsünün, hem de diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atıyor. Kavşağın küçük olmasından dolayı 4-5 araç kavşağa aynı anda girdiğinde bazı araçlar karayolunda kalıyor. Bu durum da, tüm sürücüler için tehlike demek. Bu kavşağa mutlaka trafik lambası konulmalı. Hem yaya hem sürücüler için acil bu kavşakta gerekli tedbirler alınmalı. Tehlike saçan bu kavşağın trafiğe göre düzenlenmesini ve kavşağa trafik lambasının konulmasını talep ediyoruz. Yetkililerin sesimizi duyarak kavşakta gerekli tüm önlemleri alacağından eminiz.” diye konuştu.