Ziyarete DTO Başkan Yardımcısı Ebubekir Apaydın ve Hikmet Atilla ile yönetim kurulu üyesi İsmet Kartal da katıldı.

SIKINTILAR AKTARILDI

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerin sorunlarını aktaran Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ebubekir Apaydın, inşaat şantiyelerine elektrik verilmesinde gerçekleşen prosedürlerin uzun sürdüğünü söyledi. Bitme aşamasına gelmesine rağmen elektrik aboneliği yapılmayan şantiyeler olduğunu örnekleri ile dile getiren Apaydın, bu durumun inşaatın her aşamasında enerji ihtiyacı olan müteahhitler için sıkıntı oluşturduğunu ifade ederek kolaylaştırıcı adımlar atılmasını istedi.
Apaydın ayrıca tamamlanan inşaatlara elektrik aboneliği taleplerinin geciktiğini, iskânı alınmış ve satışa hazır konutlara elektrik alamayan müteahhitlerin trafo merkezinden binalara olan enerji nakil hatlarını da kendileri yapmak zorunda kaldığını ifade etti. Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri son günlerde artan elektrik kesintileri hakkında vatandaşların şikayetlerini de iletti.

“YASAL SINIRLAR İÇERİSİNDE HAREKET EDİYORUZ”

Aydem Müdürü Uğur Şahin, hızlı ve yatay yapılaşan Didim’in, Aydem’in en fazla yatırım yaptığı bölgelerden biri olduğunu, yeni yapılaşan yerlerde planlamalar ve yatırımlar yapmak için çalıştıklarını söyledi. Enerji hatlarına 70 metre mesafeden yakın olan binalara elektrik hattı ulaştırma görevinin kendilerinde olduğunu ama gelen talepleri karşılamalarının zaman aldığını vurguladı. Aydem’in her ne kadar özel sektör olsa da EPDK’ya bağlı olan ve yasal sınırlar içerisinde hareket eden bir kurum olduğunun altını çizdi. Elektrik kesintileri hakkında bilgi veren Şahin, kış sezonunda sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve aniden düşmesi ile trafo ve panolarda nemlenme kaynaklı sorunlar görüldüğünü anlattı. Gündüz 3 ekip, gece ise bir ekip ile kesintilere müdahale ettiklerini dile getirdi.