Aydın’ın Efeler ilçesinde toplu taşıma hizmeti veren Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, pandemi döneminde tüm kuralları eksiksiz uyguluyor. Kooperatif bünyesindeki şoför ve vatandaşların pandemi döneminde sağlığını korumak için Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ve yönetimi, gerekli tüm tedbirleri alıyor. Her sabah ilk mesaiden önce Başkan Yalçın’ın talimatı doğrultusunda tüm şoförlerin ateş ölçümü yapılıyor. Ateş ölçümünün ardından HES kodu tanımlamasının sonrasında şoförler maskelerini takarak araçlarına binip sefere çıkıyor.

“BİZİM İÇİN ÖNCE İNSAN SAĞLIĞI”


Kooperatif olarak bünyelerinde 250 şoförün bulunduğunu belirten Başkan Yalçın, “Koronavirüs salgının ilk gününden itibaren tüm tedbirlerimizi aldık. Araçlarımızı düzenli bir şekilde dezenfekte ettiriyoruz. Yolcularımız için araçlarımızda dezenfektan sürekli bulunuyor. Aydın İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca araçlarımıza kesinlikle maskesiz yolcu almıyoruz. Şoförlerimiz de maske takarak araçlara biniyor. Ayrıca her sabah ilk mesaiden önce şoförlerimizin ateşlerini ölçüyoruz. HES kodu tanımlaması yaptıktan sonra sefere çıkmalarına izin veriyoruz. Vatandaşlarımızın asla şüphesi olmasın. Bizim için önce insan sağlığı. Bu doğrultuda tüm tedbirleri eksiksiz uyguluyoruz. Bundan sonra da uygulamaya devam edeceğiz. Yolcularımız araçlarımıza her zaman olduğu gibi güvenli bir şekilde binebilir.” diye konuştu.
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Başkan Yalçın, “Lütfen hayatımızın her anında pandemi kurallarını uygulayalım. Maske, sosyal mesafe ve temizlik konularından asla ödün vermeyelim. Hep birlikte kurallara uyarak bu virüsü yenelim.” şeklinde konuştu.