Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısı'nda yükselen gübre fiyatları da gündeme geldi. Toplantının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gübre desteklerini yüzde 100 arttırdıklarını açıkladı. Gübre desteklerinin iki katına çıkarılması üreticileri sevindirdi ama memnun etmedi.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, "Üretimin devamı için gübre büyük bir öneme sahip. Son dönemde gübre fiyatlarına üst üstüne yapılan zamlar ise çiftçilerimizin belini bükmüştü. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gübre desteklerini yüzde 100 oranında arttırdıklarını açıkladı. Bu, çok büyük bir artış. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ama bu yeterli değil. Açıkçası üreticiler olarak biz devletimizden gübre desteklerini yükseltmesini değil, gübre fiyatlarını kontrol altına almasını bekliyoruz" dedi.

"ÇİFTÇİLERİMİZİN CEPLERİNDE KALMAYACAK"


Arttırılan gübre desteklemelerinin gübre fiyatlarına yapılmasını bekledikleri yeni zamanlarla birlikte yok olup gideceğini savunan Kaykı, "Devletimiz gübre fiyatlarını kontrol altında tutmazsa, gübre fiyatlarına yine zam gelecek. Artan gübre desteklemeleri ise gübre fiyatlarına gelecek yeni zamlarla birlikte çiftçilerin ceplerinde kalmayacak. Aynı sütte olduğu gibi. Bilindiği üzere zamanlı süt fiyatları yeni yılla birlikte uygulamaya geçmeden yem fiyatları çok artmıştı. Yaşananlar karşısında üreticilerimiz, süte yapılan zammın hiçbir faydasını görmemişti" ifadelerini kullandı.
Kaykı, gübre ve yem fiyatlarının yanı sıra zirai ilaçların da yüzde 40-50 oranında zamlandığını sözlerine ekledi.