Aydın’da koronavirüs ile mücadele ve normalleşme adımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, Aydın’ın virüsle mücadelede Türkiye’nin başarılı illerinden biri olduğuna dikkat çekti. Aydın’da Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun kurallarına riayet edilmesi için gereken tüm çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğünü vurgulayan Vali Aksoy, “Sağlık Bakanlığı, son zamanlarda illerin haftalık vaka oranlarını yayınlıyor. Aydın olarak vaka sayılarının azlığı noktasında büyükşehirler arasında 7’nci sırada yer alıyoruz. Temennimiz bu seviyemizi daha iyi noktaya taşımak. Sadece sağlık çalışanlarımızın, güvenlik birimlerinin çabasıyla netice almak mümkün değil. Bunun için herkese görev ve sorumluluk düşüyor. Sağlık Bakanlığımızın, Bilim Kurulu’nun ortaya koyduğu bütün kurallara herkesin uyması lazım” diye konuştu.

NORMALLEŞME İÇİN VAKA SAYILARINA BAKACAĞIZ


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı belli iyileştirmeler için gerekli olan çalışmaların ilde başlatıldığının altını çizen Vali Aksoy, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi iyileştirmeler illerin vaka sayılarıyla doğru orantılı yapılacak. Aydın’da lokantalarımızın, kahvehanelerimizin açılmasını istiyorsak sayılarımızı çok daha aşağı çekmek durumundayız. Bunun için kentteki bütün paydaşların belirlenen kurallara en iyi şekilde uyması, günlük normal yaşamımıza dönme konusunda çok önemli fırsat yaratacaktır. Valilik olarak ön çalışmalara başladık. 1 Mart muhtemel başlangıç tarihi olabilir. Bu süreçte en önemli husus vaka sayılarının artmaması, hatta geriye çekilmesidir. Açılacak iş yerleriyle ilgili kriterler henüz belirlenmedi. Bununla ilgili 1 Mart’a kadar yapılacak çalışmaları takip ederek bakanlığın ortaya koyabileceği kriterleri yakalamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

AŞILAMADA SORUN YAŞAMIYORUZ


Aydın’da aşılama sürecinin de başarılı ilerlediğini söyleyen Vali Aksoy, “Aydın’da şu ana kadar 100 bine yakın bir aşılama yapıldı. Aydın aşılama konusunda iyi şekilde bir çalışma yürütüyor. 65 yaş ve yukarısı, kronik hastalar, rehabilitasyon merkezinde kalan engelli ve yaşlılarımız aşılanmaya devam ediyor. Aşılamayla ilgili ilimizde en ufak bir olumsuzlukla karşılaşmadık” dedi. Vali Aksoy, 15 Şubat’ta başlanan yüz yüze eğitimde okul öncesinde yüzde 45, ortaokullarda yüzde 73, ilkokullarda yüzde 70 seviyesinde öğrenci katılımının olduğunu, 1 Mart’ta açılacak okullarda ise 74 bin civarında öğrencinin ders başı yapacağını ifade etti.