Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Ebru Güzel Erdel ve Beyda Erdel, halk arasında yaygın olan ‘gelin-görümce anlaşamaz’ tabusunu yıktı. Endüstri Mühendisliği mezunu Ebru Güzel Erdel ile Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri ve Yönetimleri Bölümü mezunu olan Beyda Erdel, birlikte işletme açmaya karar verdi. Çocukluk yaşlarından itibaren çiçekleri çok seven Ebru Güzel Erdel ile görümcesi Beyda Erdel, açmaya karar verdikleri çiçekçi dükkanı için İstanbul’da bir hafta eğitim aldı. Çiçekçilik üzerine aldıkları eğitimi başarıyla tamamlayan gelin-görümce, Denizli karayolu üzerinde ‘Mistik Flowers’ adıyla yaklaşık 1,5 yıl önce çiçekçi dükkanı açarak ekonomik hayata birlikte adım attı.

“İŞİMİZİ ÇOK SEVİYORUZ”


Erkek kardeşinin eşi olan Ebru Güzel Erdel ile çok iyi anlaştıklarını ifade eden 30 yaşındaki Beyda Erdel, “Ebru ile aile tanışmasında birlikte ne işi yapabiliriz diye konuştuk. İkimizin de çiçekleri çok sevdiğini fark ettik. Bu anlamda çiçekçi dükkanı açmaya karar verdik. İlk olarak eğitim aldık. Ardından dükkanımızı açtık. Gelin-görümce olarak işimizi çok seviyoruz ve büyük keyifle yapıyoruz.” dedi. Kendi mesleğini yaparken mutlu olmadığını belirten 27 yaşındaki Ebru Güzel Erdel ise, “Ben çocukluğumda aşk merdivenleri, menekşeleri olan bir evde büyüdüm. İkimizin de çiçekleri sevmesinden dolayı böyle bir dükkan açtık ve kendimize inandık. Yaklaşık 1,5 yıl önce açtığımız dükkanımızda büyük bir gururla çalışarak aile ekonomisine katkı sağladığımız için çok mutluyuz.” diye konuştu.

“BİZİ GÖRENLER ŞAŞIRIYOR”


İş yerine gelen müşterilerden olumlu tepkiler aldıklarını kaydeden Beyda Erdel, “İş yerimize gelen müşterilerimiz, bizim kardeş olduğumuzu düşünüyorlar. Biz, gelin-görümce olduğumuzu söylediğimizde çok şaşırıyorlar. Gelin-görümceler de çok iyi anlaşabiliyorlarmış diyorlar. Müşterilerimizin bu olumlu tepkilerinden biz de son derece mutlu oluyoruz.” şeklinde konuştu. Gelin-görümce olarak iyi anlaşmalarından dolayı ailelerinin de büyük mutluluk duyduğunu belirten Ebru Güzel Erdel, “Biz birbirimizi gelin-görümce olarak değil, kardeş olarak görüyoruz. İkimiz de ailemizden çok birbirimizle vakit geçiyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hayatımızda bu birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

“KURU VE SALON BİTKİLERİMİZ VAR”


Mevsimine göre dükkanlarında 50 çeşit çiçek bulunduğunu ifade eden Ebru Güzel Erdel, “İşletmemizde hem yerli hem de ithal ürünlerimiz bulunuyor. Dükkanımızda birçok yerde olmayan çiçeklerimiz var. Gül ve lale dışında çok çeşitli kuru bitkilerimiz, salon bitkilerini dükkanımızda satışa sunuyoruz. Canlı kesme çiçeklerimiz de var. Bu çiçeklerimizin yanı sıra saksılarımız, aksesuar sayılabilecek oda kokusu ve mum tarzı ürünlerimiz de bulunuyor. Yenilikçiyiz. Sürekli araştırmalar halindeyiz. Kendimizi müşterilerimizin yerine koyup hizmet veriyoruz.” dedi.

“AKSESUAR ALANINDA DA İLERLEMEK İSTİYORUZ”


İlerleyen yıllarda dükkanlarında aksesuar ağırlıklı ürünlere de yer vermek istediklerini söyleyen Beyda Erdel ise, “Tek tek ürünlerin olduğu butik, seramik ve el yapımı ürünlerin olduğu bir dükkan oluşturmayı hedefliyoruz. O konuyla ilgili planlarımız ve araştırmalarımız var. Özel istekler doğrultusunda evde kullanılabilecek olan farklı ürünler de yapıyoruz. Aksesuar alanında da ilerlemek istiyoruz. Ev aksesuarları bölümüne yönelmeyi düşünüyoruz. Umarım hayallerimizi gerçekleştirerek hem Aydın hem de ülke ekonomisine katkı sağlarız.” diye konuştu.